Quart Segell Infoparticipa a la transparència per al web de l’Ajuntament

1634
Segell Infoparticipa

El web de l’Ajuntament de Martorell ha obtingut el Segell Infoparticipa 2021/22 amb el 94,23% dels indicadors de transparència i qualitat en la comunicació pública. L’avaluació la fa anualment el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El coordinador de l’Àrea Econòmica, d’Organització i Règim Interior de l’Ajuntament, Jordi Sánchez, ha estat l’encarregat de recollir la distinció aquest dilluns a la sala d’actes del Rectorat de la UAB.

La UAB ha atorgat el Segell Infoparticipa per la transparència dels seus webs institucionals a 136 ajuntaments, entre ells de Martorell, onze consells comarcals i tres diputacions. “És el reconeixent públic a la transparència, a facilitar la informació a tots els ciutadans. També la capacitat que donem als ciutadans perquè puguin comunicar-se amb nosaltres i sol·licitar qualsevol document de manera telemàtica, amb totes les comoditats del 2022, a través de la nostra pàgina web”, afirma Lluís Amat, regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior.

Lluís Amat, regidor d'Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior

Segons Amat, aquest guardó “ens esperona a seguir en aquesta línia perquè som una empresa de servei públic i els nostres clients són els ciutadans. Hem de mirar de millorar el màxim possible aquest servei i que la gent pugui interactuar amb nosaltres. Per tant, encantats que els requisits o l’exigència d’aquest concurs sigui més elevat i evidentment d’aconseguir aquest gairebé 95%”.

Lluís Amat, regidor d'Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior

A partir d’una cinquantena d’indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, basats en la llei de transparència del 2013, s’atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població. Així, es valoren aspectes com ara la transparència de la comunicació pública, la publicació del codi ètic, les sentències judicials, l’accés al formulari de sol·licitud d’informació, informe sobre les peticions rebudes i la seva resolució.

Mapa Infoparticipa