Ràdio Martorell, 41 anys enfortint la identitat de poble

835
Ràdio Martorell. Foto: F. Xavier Borràs

Ràdio Martorell 91.2 FM està avui d’aniversari. Es compleixen 41 anys del seu naixement. L’emissora municipal ha superat ja les quatre dècades, sent testimoni i part de la transformació del poble; adaptant-se als nous temps sense perdre l’ànima per la qual es va crear: donar veu i enfortir la identitat martorellenca.

Enrere queda aquell 26 d’abril de 1981, quan l’emissora començava a caminar. Durant aquest temps, els seus estudis han vist passar centenars de treballadors i col·laboradors, i milers d’entrevistats i veus protagonistes.

La redacció de Ràdio Martorell ha estat i continua sent el punt neuràlgic on es cou la informació del poble, que viatja a través de les ones i s’adapta als diferents suports digitals per tal d’arribar a tots els públics, des dels més grans als més joves.

Els seus col·laboradors, una seixantena, contribueixen amb esforç desinteressat a vestir la graella i a engrandir la família radiofònica que continua creixent, any rere any.

El regidor de Comunicació, Lluís Sagarra, diu que “avui tenim festa grossa i estem molt contents perquè celebrem el 41è aniversari de Ràdio Martorell. És una gran fita i penso que tots hem d’estar orgullosos com a poble. Felicito els treballadors i col·laboradors per la tasca que fan. Desitjo que siguin molts anys més amb la qualitat que tenim i que es compleixin els reptes que tenim per davant”.

Lluís Sagarra, regidor de Comunicació

Aquesta temporada Ràdio Martorell ha incorporat a la seva programació novetats com el programa Quanta dignitat, els dimecres i en reemissió els diumenges, a les 19.00h, amb Pau Corbalan, Jean-Paul Fannes i Andreu Ortega.  En clau d’humor, setmana rere setmana, ens expliquen les decisions esbojarrades que prenen per fer rutllar la seva illa, on hi estan construint un nou país.

Rosa Farreras presenta 40 espelmes. Un programa on treballadors i col·laboradors que han format o formen part de la família radiofònica recorden les seves vivències i anècdotes. Tots els dimecres, a les 15.30, i en remissió dimarts, a les 20.30h.

La Creu Roja del Baix Llobregat s’ha incorporat a Ràdio Martorell amb un espai mensual, dins el programa Gent amb entitat, on detallen la seva tasca diària i els projectes solidaris que desenvolupen. El poden seguir tots els tercers dimecres de mes, a les 13.00h, i en reemissió els dijous, a les 15.30h.

Personatges de ficció  els dimecres, a les 11.00h, i en reemissió diumenges, a les 10.00h. Cisco Sáenz de Pablo i l’historiador Miquel Vives ens donen a conèixer com es van crear diferents protagonistes de contes, pel·lícules o literatura, quina és la seva història o significat, i quina petjada ens han deixat.

El catamarà de Xarli Diego ens porta una selecció musical, amb cançons d’abans i d’ara, i també entrevistes a diferents artistes. Tots els dimarts, a les 19.00h, i els diumenges, a les 17.00h.

Però els oients, també poden seguir participant amb les seves dedicatòries musicals del matinal Mil moments musicals amb Assumpta Mera i Manolo Garrido; a Una rosa i tu de Rosa Farreras, i a Ressò Sardanista amb Màrius Escoda i Salomé Miró.

La veu del món associatiu roman a l’espai Gent amb entitat amb Maria Cerezuela, així com la dels usuaris del Centre Ocupacional de Can Serra al mensual Can Serra parla. I en sintonia es conserven el literari Martorelletres amb Josefina Canals; el programa d’excursions, rutes i viatges Sendes, i la tertúlia ciutadana Martorell a debat d’en Jaume Monés. Quim Parera repassarà la cartella cinematogràfica al Rosebud i les bones receptes les servirà Maria Antònia Blanco al Tots a la cuina.

Palou advocats ens aconsella sobre temes legals a L’advocat a l’abast i el Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa informa dels seus programes i serveis a l’Anem per feina. Mari Carme Rodríguez tracta diferents vessant del coaching i el creixement personal a Cap i cor. Clàudia Bergara i Alfred Bellés condueixen l’espai natural L’herbolari i Ferran Riera la franja de Consum.

El dial martorellenc inclou música ben variada a través de programes com Jazzmúsica d’Elpidi Bofill; Sac de sons amb Xavier Gargallo; El Ritual de Carles Mallabrera; Dando la nota amb Eloy Garcia; Revolta sonora amb Andreu Ortega; Descubre by Top Playlist amb Bruno Navarro; La Tarda i Don’t Stop Dancing amb José Antonio Castillo.

La informació batega al 91.2 FM

La informació local batega als butlletins horaris, l’edició migdia i vespre del Radioinformatiu, i l’edició cap de setmana. La informació comarcal la podran escoltar al dial a través d’A 5 Bandes, l’informatiu en emissió conjunta amb les emissores del Baix Llobregat Nord.

Cada tercer dilluns de mes, Ràdio Martorell retransmet en directe els plens municipals i, l’endemà, l’alcalde Xavier Fonollosa serà entrevistat per fer repàs de l’actualitat martorellenca.

Els esports de Martorell tenen el seu protagonisme al Radioesport de Maria Cerezuela. Albert Parera presenta La pròrroga, la tertúlia lliguera, en un nou horari, els divendres de 18.00 a 19.00h. El cap de setmana seguim vibrant amb els partits més destacats dels equips locals en directe a Martorell en joc.