Ràdio Martorell emetrà els divendres el programa ‘L’any que ens va canviar la vida’

816

Com serà la vida després de la pandèmia de la Covid-19? Quines conseqüències econòmiques, socials i polítiques tindrà? De tot això es parlarà al nou programa L’any que ens va canviar la vida, produït per La Xarxa de Comunicació Local, que es podrà escoltar a Ràdio Martorell (91.2 FM) els divendres a les 13.00 i en remissió a les 20.30h. Coneixerem les opinions de professors universitaris, filòsofs, economistes, científics, metges i sociòlegs que posaran la mirada en el futur que ens espera.

Els canvis que comportarà aquesta pandèmia són encara un interrogant i difícils d’avaluar, però la majoria d’experts coincideixen que el món viurà una crisi econòmica, social i cultural. En el programa L’any que ens va canviar la vida les converses amb els convidats ens poden servir per fer-nos una idea dels canvis que vindran. La reacció a la pandèmia ha generat maneres de viure desconegudes, ha paralitzat la vida pública i econòmica i ens ha obligat a adaptar-nos a noves rutines del dia a dia. Aquesta crisi ens ha colpejat a tots, sense diferenciar entre classes socials o sectors econòmics.

Jordi Sacristán serà el conductor del programa i comptarà amb la participació de professionals com: Salvador Macip, doctor en Genètica Molecular; Daniel Innerarity, professor de Filosofia Política; Guillem Lopéz Casasnovas, doctor en Economia i assessor de l’OMS, o Albert Lladó, filòsof i periodista, entre molts d’altres. A cada programa hi haurà un convidat que ens aportarà la seva opinió sobre el tema. Seran entrevistes amb un to distès i amb un llenguatge que tothom podrà entendre.

A cada programa l’il·lustrador Agustí Comotto dibuixarà una vinyeta per resumir amb una imatge el contingut de les converses més destacades.

En el primer capítol, ‘Enemics invisibles, les grans pandèmies globals’ s’entrevistarà el doctor en Genètica Molecular, Salvador Macip, qui ens explicarà els passos que s’estan seguint per aconseguir la vacuna contra la Covid-19.

Danniel Innerarity, professor de Filosofia Política, ens parlarà de com les democràcies estan i estaran sotmeses a la complexitat de gestionar la pandèmia. Al capítol ‘Democràcies després de la pandèmia’ escoltarem la seva opinió.

A ‘El ressorgir de l’economia’, el doctor en Economia i assessor de l’OMS, Guillem López Casanovas, reflexionarà sobre els canvis econòmics que viurem després de la Covid-19.