Ràdio Martorell emetrà en diferit la final del 2n Concurs de Cant Josep Palet

586

La final del 2n Concurs de Cant Josep Palet, celebrada el passat 11 de març al Centre Cultural, es podrà sentir en diferit a Ràdio Martorell (91.2 FM) dins la programació especial de Setmana Santa. Les actuacions dels 10 participants que van passar a la final i l’acte de lliurament de premis s’emetran divendres, 30 de març, i dilluns 2 d’abril, a les 12.00h. El certamen va ser organitzat per Joventuts Musicals de Martorell i la Regidoria de Cultura.

La soprano pamplonesa de 27 anys, Paula Sánchez-Valverde, va ser la guanyadora del concurs després d’interpretar un repertori format per la Missa en do menor (Wolfgang Amadeus Mozart), Il signor Bruschino (Gioachino Rossini) i la sarsuela Me llaman la primorosa de El barbero de Sevilla. Sánchez-Valverde va iniciar-se en la música als 8 anys, i en fa 6 que resideix a Catalunya, on ha cursat els estudis superiors de cant.

La cantant va obtenir un premi de 2.000 euros; l’ingrés a la Xarxa de Músiques 2018-19 de Joventuts Musicals de Catalunya; participar en un concert del Cicle M’Clàssics de Martorell 2018-19; l’accés directe a semifinals del Certamen Francisco Araiza de Mèxic i prendre part en l’estrena mundial d’una obra del compositor Joan Magrané. “He tingut molta energia, m’he sentit molt a gust a l’escenari i he pogut fer el que jo volia amb la veu. La sala era molt agraïda per cantar i es respirava un bon clima, ja que ens coneixíem molts dels candidats”, va dir la soprano en recollir el guardó.

Paula Sánchez-Valverde, primer premi 2n Concurs de Cant Josep Palet

El baríton Ferran Albrich va ser segon i obté 1.000 euros i la participació en un concert al cicle M’Clàssics 2018-19. Per a aquest estudiant del Conservatori del Liceu va ser “una sorpresa i tot un honor guanyar el segon premi, ja que el nivell dels participants era molt alt”.

Ferran Albrich, segon premi 2n Concurs de Cant Josep Palet

La mallorquina Irene Mas ja s’hi havia presentat l’any passat. En aquella ocasió no va accedir a la final, però aquest cop va quedar la tercera. Una posició reconeguda amb 500 euros i una actuació al cicle M’Clàssics. Destacava que “els concursos són un complement, que fa exigir-te una mica més a tu mateix”.

Irene Mas, tercer premi 2n Concurs de Cant Josep Palet

El Premi Victoria de los Ángeles se’l va endur la soprano Sara López; el Premi Associació d’Amics de l’Òpera de Sarrià va ser per la mezzosoprano colombiana Jenny Andrea Orjuela; el Premi 7 Portes va recaure en la mezzosoprano Mar Esteve, qui també es va endur el Premi al millor intèrpret de música catalana i el Premi del públic, per votació popular. El premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga va ser per al contratenor colombià Sergio Andrés Monsalve, i el Premi al millor intèrpret de bel canto italià va quedar desert.

La final del 2n Concurs de Cant Josep Palet va estar presentada per la periodista musical Mònica Pagès. El jurat de la final va estar format per l’historiador i crític musical Roger Alier, el tenor Raúl Giménez, el compositor Joan Magrané, la soprano Marta Mathéu, el contratenor Xavier Sabata, i la directora artística del Gran Teatre del Liceu, Christina Scheppelmann. A la fase preliminar, els dies 8, 9 i 10 de març, hi van participar com a jurat el crític musical Jordi Maddaleno, la mezzosoprano martorellenca Anna Tobella i el president de Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau.