Reconeguts els treballadors de Can Serra en revalidar el guardó de les Tres Flors del Viles Florides

1077
El Viver de Can Serra rep la Tercera Flor d'Honor
El Viver de Can Serra rep la Tercera Flor d'Honor

Els treballadors del Viver de Can Serra han rebut aquest matí la visita de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, en motiu de la revalidació del distintiu de les Tres Flors d’Honor del certamen Viles Florides. Així s’ha reconegut la tasca de les persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual que cultiven les plantes amb flor que han fet possible revalidar el distintiu per quart any. Fonollosa ha destacat la funció social i ambiental d’aquesta tasca, i ha marcat l’objectiu d’intentar guanyar la Quarta Flor d’Honor.

Trenta-tres persones amb alguna discapacitat intel·lectual han rebut aquest migdia el distintiu de Martorell Vila Florida de mans de l’alcalde. Ha estat el premi final al treball que fan, amb el suport de monitors i voluntaris, al Viver de Can Serra. La principal ocupació és el cultiu de prop de 100.000 plantes amb flor que, posteriorment, els Serveis Municipals distribueixen per carrers, places, parcs i jardins de Martorell.

“A Can Serra ens arriba el planter i els treballadors classifiquen les plantes per colors i espècies. Omplen les torretes amb terra, hi posen la planta amb flor, la deixen créixer a l’hivernacle i tenen cura de regar-la fins que està a punt per sortir al carrer”. Aquest és el procés que fan els treballadors a Can Serra, segons explica la directora del Centre Ocupacional de Can Serra, Salomé Moliner.

Salomé Moliner, directora del Centre Ocupacional de Can Serra

El José Pérez és un dels treballadors. Fa tasques de jardiner i explica satisfet què comporta aquest reconeixement i el fet que “quan vaig pel carrer em fixo en les plantes amb flor que hem cultivat i em sembla que queden molt maques”. Pérez reconeix que “aquí a Can Serra hi estic molt a gust i molt còmode treballant, i hi tinc molt bons companys”. A més de cultivar les plantes, en José també passa la segadora a la gespa i fa pintura i manualitats. “Venir a Can Serra em fa sentir-me bé i content”, afegeix.

José Pérez, treballador de Can Serra

Moliner corrobora que “per aquests treballadors, el guardó és un reconeixement a la seva feina i una pujada de l’autoestima brutal. És una feina que fan sense assumir ni gota d’estrès, i que combinen amb d’altres activitats”.

Salomé Moliner, directora del Centre Ocupacional de Can Serra

Fonollosa: “Volem aspirar a la quarta Flor d’Honor”

Martorell va rebre, el passat 12 d’octubre a Vila-seca, el guardó de Tres Flors d’Honor del certamen Viles Florides de la Confederació d’Horticultura de Catalunya (CHOC), per quart any consecutiu. Per l’alcalde, “és molt important mantenir aquest estàndard de qualitat perquè hi ha poques viles que mantinguin les Tres Flors d’Honor”, però reconeix que “aspirem a assolir la quarta, un reconeixement excepcional”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha passejat per les instal·lacions i ha conversat amb els treballadors i tècnics, a qui ha agraït la tasca de “produir més de 100.000 plantes amb flor. Això és un orgull grandiós”. Recalca que amb aquest tipus d’accions “fem polítiques socials i alhora tenim un poble endreçat, bonic i ple de color”. També ha animat tothom “a venir a Can Serra, perquè és un indret molt bonic i els monitors i tècnics hi fan una tasca social importantíssima d’ensenyar a aquestes persones a treballar, a tenir una disciplina i un rigor i a relacionar-se amb els demés”.