Reproducció divendres del clàssic drama ‘El club dels poetes morts’, protagonitzat per Robin Williams

490

El club dels poetes morts és la pel·lícula que es projecta aquest divendres, 17 de març, a les 18.00h, a la Casa de Cultura de la Vila, dins les activitats del Festival DiVers de poesia. Un drama dirigit per Peter Weir l’any 1989 i protagonitzat per Robin Williams. La reserva de localitats es pot fer al web entrades.martorell.cat.

A l’elitista i conservadora Escola Welton, a Nova Anglaterra, apareix un nou professor, John Keating, qui descobrirà als seus alumnes la poesia, el significat del carpe diem -aprofitar el moment- i la importància vital de lluitar per assolir els somnis. Desperta les ments dels seus alumnes amb mètodes poc convencionals.

Quatre alumnes mostren interès a esbrinar qui és el seu estrany mestre i, a través del seu anuari, esbrinen que formava part de la Societat de poetes morts. Els nois decideixen crear un nou Club dels Poetes Morts, lliure dels prejudicis de la societat i on no hi ha ningú que els oprimeixi.

Neil Perry, que sempre ha volgut ser actor i que ha romàs sota el ferri control del seu pare, obté el paper principal en una obra de Shakespeare. El jove Todd Anderson aconsegueix perdre la seva timidesa a través de la poesia. Knox Overstreet es declara a una jove sense importar el que pugui passar. Mentre que Charles Dalton signa un article “rebel” a la revista de l’acadèmia proposant l’entrada de dones al col·legi.

L’any 1989 la pel·lícula va guanyar l’Oscar al Millor Guió Original, i va ser nominada a Millor Pel·lícula, Millor Director i Millor Actor (Robin Williams). També va aconseguir quatre nominacions als Globus d’Or a Millor Drama, Millor Director, Millor Actor i Millor Guió, i el Bafta a la Millor Pel·lícula i Banda Sonora.