Resta obert el termini per presentar obres al 47è Premi Vila de Martorell

2374

Fins al 17 de febrer és obert el termini de presentació d’obres al 47è Premi Vila de Martorell 2022. El certamen s’estructura de nou en cinc blocs temàtics: poesia catalana; poesia castellana; traducció de clàssics; microrelat i premis locals. En total, 10 categories i un muntant econòmic de 7.550 euros, a més d’altres premis.

Les dues principals categories, les de poesia catalana i castellana, de 2.000 euros cadascuna i l’edició de l’obra. Caldrà presentar un poemari original, inèdit i d’extensió mínima de 500 versos, convertits a PDF i enviats al nou web del Premi. Enguany, també a les dues categories, caldrà enviar còpia en paper a la direcció postal de la Biblioteca Martorell. Cada autor només podrà presentar una obra en cada modalitat.

La categoria de microrelat també és oberta a tothom -joves i adults-, presentant un original, inèdit, de 2.400 caràcters d’extensió màxima. Es poden presentar fins a dues obres per autor, en català o castellà, i el jurat decidirà un premi de 400 euros per al millor. La tècnica de la Biblioteca, Josefina Canals, explica que una de les novetats és la temàtica del microrelat, que ja no serà només sobre la pandèmia, com l’edició passada.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca Martorell

Es consolida la categoria de Traducció de Clàssics Memorial Montserrat Ros, de traducció al català d’una obra literària grega o llatina de l’antiguitat, l’Edat Mitjana, període Bizantí o Renaixement. El premi és de 2.000 euros i la publicació de l’obra en edició bilingüe (grec/català o llatí/català) per l’editorial Adesiara. L’extensió de la traducció no pot ser inferior a 75 pàgines de 2.100 espais. Canals enumera els quatre blocs del Premi Vila oberts a la participació de tothom.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca Martorell

El cinquè bloc del Premi és el dels autors que resideixen a Martorell, els que tot i no viure-hi estan associats a entitats culturals registrades i al professorat que treballa als centres escolars locals. Inclou set categories i s’estructura a tres nivells: adults, joves i infants.

Per als adults, es convoca el premi de poemes o obra en prosa -dotació de 780 euros i edició de l’obra-; el premi al millor conte -premi de 100 euros i taller d’escriptura- i al millor poema -100 euros i taller d’escriptura-.

Per a infants i joves, es destinen dues categories per a alumnes de cicle superior i Primària: al millor conte -premi d’un taller d’escriptura- i al millor poema infantil -mateix premi-. Cada centre seleccionarà de l’alumnat fins a tres treballs per cicle i els enviarà en PDF al web.

També els infants i joves ho podran enviar de manera individual. També es concediran dos premis per a alumnes de 12 a 18 anys en categoria de conte -75 euros i taller d’escriptura- i de poema, amb el mateix premi. Tots els alumnes guanyadors rebran un lot de material promocional de la Biblioteca i la lectura radiofònica de l’obra al programa ‘Martorelletres’, de Ràdio Martorell.

Les obres guanyadores s’incorporaran a la col·lecció local de la Biblioteca. La data límit de presentació dels originals és el 17 de febrer de 2022, i l’acta amb el nom dels guanyadors es penjarà al web https://premivila.martorell.cat/ a l’abril. La totalitat dels requisits de presentació dels originals són a les bases que es poden consultar al web. Per a qualsevol consulta, us podeu adreçar a: premivilamartorell@martorell.cat o a la Biblioteca (telèfon 93 775 60 60).