Revisions gratuïtes per detectar el glaucoma amb motiu del Dia de la Gent Gran

933
Institut Oftalmològic Tres Torres

Amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, que es commemora aquest dilluns, diferents centres oftalmològics de Martorell participen de la campanya de prevenció del glaucoma i la degeneració macular associada a l’edat. Des d’avui i fins el 5 d’octubre, ofereixen revisions gratuïtes i descomptes especials. L’Institut Oftalmològic Tres Torres instal·la, fins divendres, una unitat mòbil a la plaça de les Cultures.

GM Òptics (carrer de Joan Maragall, 3), BCN Òptics Martorell (avinguda de Francesc Riera, 10), Òptica 2000 (rambla de Les Bòbiles, 7) i Josa Òptics (carrer de Lluís Gaya, 2B) fan revisions gratuïtes per controlar la salut visual de la gent gran. L’Òptica i Ortopèdia Sant Jordi (passeig Catalunya, bloc 3) aplicarà descomptes per fer revisió. L’Insitut Oftalmològic Tres Torres, amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, ha instal·lat la seva unitat mòbil a la plaça de les Cultures per tal de fer visites gratuïtes, de 10.00 a 14.00h i de 15.00 a 18.00h.

Fermí Bartolí, tècnic en prevenció de l’Institut Oftalmològic Tres Torres, diu que des de 2011 duen a terme aquesta campanya itinerant per diferents municipis de la província de Barcelona. L’objectiu és detectar a temps aquestes malalties asimptomàtiques i conscienciar la població de la importància de fer-se una revisió de la pressió de l’ull un cop l’any. La prova és de durada curta, senzilla i no provoca dolor al pacient. Es fa un diagnòstic curt, breu i acurat de la situació.

Fermí Bartolí, tènic en prevenció de l'Institut Oftalmològic Tres Torres

El glaucoma és una malaltia de l’ull que es defineix com una neuropatia òptica o una malaltia del nervi òptic. Una pressió intraocular alta és un important factor de risc per a desenvolupar glaucoma, i un glaucoma sense tractar condueix a un dany irreversible del disc òptic de la retina, amb la seva conseqüent pèrdua del camp de visió, que pot convertir-se en una ceguesa parcial o total.

Fermí Bartolí, tècnic en prevenció de l'Institut Oftalmològic Tres Torres

La degeneració macular associada a l’edat (DMAE) és una malaltia degenerativa de la zona central de la retina. Està present en un percentatge molt elevat de població major de 65 anys i representa la primera causa de ceguesa a partir dels 50 anys.

Institut Oftalmològic Tres Torres