S’acorda estendre el certificat COVID a bars, restaurants, gimnasos i residències

1258
Reobertura de terrasses de bars i restaurants a Martorell

La Generalitat ha decidit ampliar l’ús del certificat COVID més enllà de l’oci nocturn. El passaport s’exigirà també per accedir als interiors dels locals de restauració, gimnasos i centres esportius, així com per a les visites a les residències de gent gran. L’objectiu del és reduir el risc de contagi i evitar la sobrecàrrega del sistema sanitari sense haver d’aplicar noves restriccions.

Així ho ha decidit l’executiu aquest dimarts, davant l’augment de contagis de les últimes setmanes, amb el risc de rebrot a 220 i el dia que els ingressats a les UCI han arribat als 119. Queden fora cinemes o teatres, però no es descarta que l’ús del certificat s’acabi estenent a equipaments culturals en un futur si les dades no milloren.

L’ampliació de l’ús del certificat caldrà que l’avali el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, com ja va fer per autoritzar el passaport en l’oci nocturn. Actualment, s’ha de presentar el passaport digital per accedir a l’oci nocturn, les discoteques i concerts a peu dret, així com a banquets, celebracions i actes socials que es facin a hotels i a restaurants en què hi hagi ball en recintes tancats.

Fa dies que el CatSalut donava per fet que s’ampliaria l’ús del certificat COVID i això sembla que ha animat lleugerament la vacunació, sobretot en el grup que va més enrere, el de 20 a 34 anys. La setmana passada hi va haver un repunt de 4.000 injeccions en aquest col·lectiu respecte a la setmana anterior. Segons les dades d’aquest dimarts publicades a dadescovid.cat, en el grup de 20 a 29 anys hi ha un 73,5% de persones amb la pauta completa i, en el de 30 a 39, el percentatge supera per poc el 75,1%.

Dades coronavirus a Martorell

Pel que fa a les dades concretes de l’epidèmia a Martorell, hi ha 3 persones, 1 de Martorell i 2 de fora del poble positives de coronavirus ingressades a l’Hospital Sant Joan de Déu. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha 12 persones, 9 de fora i 3 de Martorell ingressades amb positiu. I tenim 80 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili.

La taxa de reproducció del virus a Martorell avui està a 1’38 i el risc de contagi és molt alt. Hi ha 5 grups escolars afectats pel virus a l’Escola Mercè Rodoreda. Avui no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.