L’Ajuntament posa en prealerta el Pla d’Emergència Local per una possible nevada

2149
Nevada 28 de febrer a Martorell
Nevada 28 de febrer a Martorell

L’Ajuntament de Martorell ha posat en Prealerta el Pla d’Emergència Local per previsió de neu, davant la possibilitat que s’esdevinguin nevades durant les properes hores. La mesura activaria efectius de la Policia Local, de Protecció Civil i dels serveis municipals si s’escau. S’aplica després que Protecció Civil de la Generalitat hagi posat en Prealerta el pla NEUCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi de nevades generalitzades, que podrien arribar a Martorell.

“Des del govern municipal estarem atents a les previsions de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat i al cel per, si cal, activar el Pla tan bon punt comenci a nevar”, comenta el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Lluís Sagarra. L’activació comportarà tenir a punt els efectius de la Policia Local, de Protecció Civil i operaris dels Serveis Municipals “per si cal fer neteja dels carrers i preparar el dispositiu per abocar-hi sal”, afegeix.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l'Ajuntament de Martorell

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el pla NEUCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi de nevades, i recomana a la ciutadania, de cara a la mobilitat, que estigui atenta a les previsions meteorològiques i que consulti les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Cal tenir el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria davant de qualsevol situació d’emergència.

És conveninent seguir els consells de Protecció Civil davant les nevades a interior.gencat.cat/nevades, i reduir la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible. A més, cal recordar que també hi ha restriccions a la mobilitat per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19.

Prealerta del VENTCAT

Alhora, Protecció Civil també ha posat el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase de Prealerta per la previsió de l’SMC de ventades aquest dissabte. Segons la previsió, el vent podrà superar els 72 km/h per a les comarques del litoral, prelitoral i part interior del país, sobretot a cotes altes. Dissabte també es preveu un episodi de mala mar a tota la costa catalana.

De cara a l’avís per vent, cal extremar les precaucions a les zones on bufi fort sobretot pel que fa a la conducció i a les activitats a l’exterior. També, i a nivell preventiu, cal fixar bé qualsevol element de decoració nadalenca de balcons i terrasses perquè no voli a causa del vent. Consulteu els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les ventades a interior.gencat.cat/ventades.

Es recomana seguir l’evolució de la situació meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.