Sanitat unificarà l’àrea de Barcelona en una regió sanitària, a partir de dilluns

1207

A partir de dilluns, 1 de juny, les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud, de la qual en forma part Martorell, seran considerades com una sola i es mantindran en la fase 1 del desconfinament. Això significa que es permetrà la mobilitat entre els municipis d’aquestes zones. El govern espanyol ha aprovat avui la proposta d’unificació que dilluns va fer la Generalitat.

El Departament de Salut de la Generalitat va demanar, però, que en els desplaçaments llargs entre els municipis inclosos a la macroregió, es prioritzi l’accés a la feina, als serveis i, especialment, als espais naturals que no es trobin en l’àmbit local.

L’objectiu de la mesura és, per tant, que es puguin fer activitats a l’aire lliure més enllà del municipi de residència, però que s’opti per continuar fent a prop del domicili les activitats quotidianes i als serveis de proximitat.

Les tres àrees tenen un risc de rebrot lleugerament diferent, més baix a la zona nord, lleugerament superior al sud i una mica més alt a Barcelona.

L’actualització de la desescalada comporta també que dues comarques, el Garraf i l’Alt Penedès, que formaven part de la Regió Metropolitana Sud, passin dilluns a la fase 2, com també ho faran les regions sanitàries de Girona i la Catalunya Central. Cal recordar que no hi pot haver mobilitat entre una regió en fase 1 i una regió en fase 2.

Amb aquests canvis de fase, els únics territoris que continuaran en la fase 1 a Catalunya seran l’àrea de Barcelona i Lleida. En aquest últim cas, tot i que va començar el desconfinament abans que la capital catalana, la desescalada s’ha frenat pel repunt de casos de COVID-19, un brot que ha comportat que s’hagi triplicat la taxa d’incidència.