SEAT dona 100.000 euros al projecte contra la COVID-19 #YoMeCorono

863
Carsten Isensee, president de SEAT
Carsten Isensee, president de SEAT

SEAT ha donat 100.000 euros a la iniciativa #YoMeCorono per ajudar a la investigació i el desenvolupament d’una vacuna contra el virus de la COVID-19. El projecte #YoMeCorono està liderat pel Dr. Bonaventura Clotet, president de la fundació Lluita contra la SIDA, director d’IrsiCaixa i membre d’honor del Comitè Científic SEAT Empresa Saludable, juntament amb els investigadors principals dels centres integrats en el consorci CBIG. El CBIG està constituït pel Centre d’investigació en salut animal (CReSA), amb llarga experiència en l’estudi dels coronavirus, el Centre de supercomputació de Barcelona (BSC) i IrsiCaixa, i compta amb el suport de Grifols.

Amb aquesta donació, SEAT es bolca en ajudar a la població i a la comunitat sanitària amb una iniciativa solidària. La campanya de crowdfunding #YoMeCorono dona suport al projecte de recerca per a la realització d’assajos clínics amb nous fàrmacs, el desenvolupament d’anticossos i una vacuna contra el nou coronavirus. Fins a la data ha recaptat més de 2,3 milions d’euros.

Addicionalment, i davant la recent situació de pandèmia provocada per la COVID-19, l’empresa automobilística ha posat a disposició de la societat la seva capacitat d’innovació i reinvenció per contribuir a millorar la situació i, sobretot, ajudar a el sistema sanitari. Amb aquest objectiu solidari, la companyia ha posat en marxa diverses iniciatives de forma voluntària, entre elles la producció de respiradors d’emergència i de màscares; la cessió de fins a 150 vehicles a hospitals per facilitar la mobilitat i el transport de personal i material sanitari; o la realització de test PCR als seus 15.000 treballadors.

També ha organitzat iniciatives per mantenir informats els treballadors en tot moment, com una entrevista amb el Dr. Clotet a inicis de la pandèmia o la masterclass virtual que va tenir lloc el passat dimarts, 16 de juny, per parlar de la situació actual de la COVID-19. Hi van participar en streaming uns 200 empleats i el doctor va respondre en directe a les seves preguntes i inquietuds.