SEAT facilita el creixement professional dels seus treballadors amb el programa ‘Always Learning’

791
Formació SEAT
Formació SEAT

SEAT ha fet un pas més per facilitar el creixement professional dels seus treballadors i la preparació per als reptes de futur que afronta la indústria de l’automòbil. La companyia ha llançat ‘Always Learning’, un nou programa formatiu amb el qual posa a disposició de tots els seus professionals un catàleg amb més de 150 cursos dissenyats per al futur, del qual cada treballador pot triar lliurement en què vol formar-se.

El programa posa a l’abast dels més de 15.000 treballadors de la companyia formació relacionada sobretot amb la digitalització i les noves tecnologies, perquè puguin liderar el seu propi aprenentatge davant de la transformació del sector i l’evolució dels llocs de treball en el futur. Amb aquest programa, que complementa la formació que ja ofereix SEAT, la companyia canvia completament l’orientació de les formacions corporatives: és el propi treballador qui agafa les regnes de la seva formació per triar aprendre sobre les temàtiques que més li interessin, encara que no estiguin directament relacionades amb el seu treball actual. Així, l’empresa referma el seu compromís amb l’ocupació i ofereix possibilitats addicionals de desenvolupament professional a tots i cadascun dels seus empleats.

Els cursos ‘Always Learning’ complementen l’oferta formativa de la companyia automobilística i són el tercer pilar sobre el qual s’assenta la seva estratègia de formació. Els altres dos pilars els componen el grup de cursos enfocat a aprofundir en les competències que el treballador necessita per al seu lloc actual, i un segon grup amb temàtiques relacionades amb la transformació dels treballadors per capacitar-los per les professions del futur, en el context de profunda transformació de la indústria automobilística.

Aquesta iniciativa pretén donar resposta a les inquietuds dels empleats de SEAT, posant al seu abast la possibilitat de formar-se en un ampli ventall de coneixements, especialment en l’àmbit de la transformació i la digitalització, així com per desenvolupar soft skills i aprendre altres professions. Els que els completin obtindran els títols corresponents, que es tindran en compte com a part del currículum professional de SEAT. Com a punt de partida s’ofereixen més de 150 cursos en modalitat presencial i en línia, que evolucionaran, s’ampliaran i canviaran en funció de la demanda dels empleats.

Les temàtiques que s’ofereixen van des de programes tècnics de data science, machine learning o business analytics, a programes dirigits al desenvolupament d’habilitats professionals com metodologies agile o gestió de projectes. L’oferta formativa evoluciona constantment i es pot adaptar a les necessitats de cada professional, de forma personalitzada. A més, el programa ajudarà a la companyia a detectar talent intern, ja que qualsevol treballador pot formar-se en qualsevol àmbit, en resposta a les seves pròpies inquietuds, per potenciar les seves habilitats.

SEAT posa a disposició les formacions, i el mateix treballador és qui decideix seguir-les, sense cap tipus de requisit previ, segons els seus interessos i fora de la seva jornada laboral. En les tres primeres setmanes de funcionament, més de 1.000 persones s’han apuntat al nou programa ‘Always Learning’.