SEAT recomana dinar separats als treballadors no vacunats contra la COVID

1455
SEAT Foto: Reuters
SEAT Foto: Reuters

L’empresa d’automòbils SEAT recomana als treballadors no vacunats contra la COVID-19 separar-se dels immunitzats al menjador, l’únic lloc de les instal·lacions on no es porta mascareta. Després d’un acord amb els sindicats, al menjador de la fàbrica de Martorell s’han habilitat taules separades amb mampares on s’haurien d’asseure aquests empleats que no han rebut cap dosi de la vacuna. La companyia introdueix a Catalunya aquesta pràctica provinent de la matriu alemanya.

Es tracta d’una recomanació, no d’una mesura obligatòria. La companyia admet que ara mateix no es podria controlar l’accés demanant el passaport COVID. És una decisió voluntària per al 3% de treballadors que no estan vacunats, a la responsabilitat individual dels quals fan una crida.

SEAT, que es va convertir en un punt de vacunació a l’inici de la campanya, té un índex d’immunització molt elevat, per sobre del 96% de la plantilla. Els menjadors són els únics espais on s’aplicarà aquesta mesura, perquè a la resta de les instal·lacions és obligatori l’ús de mascaretes.

La decisió s’ha pres un cop l’empresa ha retirat les pantalles de separació que hi havia a les taules i s’ha recuperat l’aforament habitual del menjador. Ara es mantindran algunes pantalles en una zona concreta que es recomana que facin servir els no vacunats.