S’eliminen les quarantenes en algunes activitats extraescolars

705

La Generalitat ha adaptat al protocol dels centres educatius el Pla d’actuació per a les activitats educatives que duen a terme els infants, adolescents i joves d’entre 3 i 18 anys fora de l’horari lectiu, així com les que realitzen els joves de fins a 18 anys als serveis i equipaments juvenils.

A partir d’ara, la indicació de quarantena serà només per les activitats de risc elevat de transmissió i en les persones no immunitzades (que no tinguin la pauta de vacunació completa i que no hagin estat positives en els últims 3 mesos). Així, quan es doni un cas positiu al grup, els participants no immunitzats hauran d’iniciar un període de quarantena que, en consonància amb el protocol general, ara és de 7 dies. Cal recordar que, en la fase actual de la pandèmia (fase II de mitigació), no es faran proves diagnòstiques als contactes estrets.

Es consideren activitats d’alt risc aquelles en què hi ha un contacte físic estret i continuat, com per exemple: bàsquet, handbol, rugbi, futbol sala, hoquei patins, arts marcials, grups de castellers, lluita/boxa, waterpolo… I també aquelles en què augmenta de manera important l’expulsió de gotes respiratòries o aerosols, com el cant coral o tocar instruments de vent.

Es continua recomanant que aquestes activitats educatives es realitzin en grups d’infants i joves que siguin estables i, sempre que sigui possible, en espais exteriors. Quan es facin a l’interior caldrà garantir una bona ventilació de l’espai.