Sergi Pérez buscarà a Alemanya una beca a l’equip FIA Rally Star

1285
Sergi Pérez (imatge: RFEDA)
Sergi Pérez (imatge: RFEDA)

El pilot martorellenc Sergi Pérez viatja a Alemanya per prendre part, des de demà i fins diumenge, en la final europea del FIA Rally Europe. A la competició s’escollirà el primer dels set pilots que competiran el 2023 dins l’equip FIA Rally Star, els joves talents de la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA).

Pérez ha estat designat per la Real Federación Española de Automobilismo (RFEDA) per optar a un d’aquests llocs i visita el país germànic acompanyat de Rodrigo Fuentes, Alejandro Roca, Kilian Santana i Xavi Ros. Tots ells composen la delegació estatal i competiran al circuit de rallycross d’Esterling, on es trobaran amb pilots d’arreu del continent. Només un dels 80 participants guanyarà el premi de competir la temporada vinent amb l’equip FIA Rally Star, l’equip del programa de detecció i perfeccionament de joves talents de la Federació Internacional d’Automobilisme.

El martorellenc ha explicat que “disputar la beca que donarà la FIA al pilot guanyador és un gran aparador i una gran oportunitat per fer un salt en la meva carrera esportiva”.

Sergi Pérez, pilot martorellenc

D’entre els pilots participants, n’hi ha els qui van ser els millors pilots en el videojoc World Rallye Car però, a banda, cada federació ha escollit un participant que no havia de tenir experiència en el món dels videojocs. Pérez ha estat el pilot designat per la federació espanyola donada la seva bona actuació en els circuits reals.

A Esterling, el jurat posarà l’ull en la capacitat dels pilots més enllà del que demostrin sobre els vehicles, una deliberació que segons explica Pérez es tracta d’una aproximació a les proves reals i al que es trobaran en els circuits. “Sembla que no són importants però ho són, fins i tot més del que hi ha dins el cotxe”, ha apuntat.

Sergi Pérez, pilot martorellenc

El pilot martorellenc reconeix la sorpresa que va tenir en rebre la trucada de la federació, per ser el representant a Alemanya, “no ho esperava”, i confessa que ho ha preparat de la millor manera possible.

Sergi Pérez, pilot martorellenc

La Federació Internacional d’Automobilisme ha obert set beques per al 2023 per tal que els pilots gaudeixin de la conducció d’un Ford Fiesta Rally3 i aquest cap de setmana, a Esterling se n’escollirà el primer. Sergi Pérez lluitarà per consolidar-se en clau europea com un dels joves talents de rallies.