S’estrena ‘BenvinGUST’, programa de cuina d’ETV amb sabor a Martorell

1042
Presentació del programa BenvinGUST

Aquest dimarts es va presentar al Consorci de Turisme del Baix Llobregat a Sant Just Desvern el nou programa televisiu de cuina BenvinGUST. A la cita hi va ser present la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas. BenvinGUST s’emetrà a Esplugues TV a partir del 12 de maig (21.00h) i dedicarà un capítol a Martorell, on hi participa el Restaurant Les Vinyes i s’hi mostra el patrimoni local.

BenvinGUST es composa de 13 capítols de 25 minuts i l’impulsa el Consorci de Turisme del Baix Llobregat amb el suport de la Diputació de Barcelona. Promou la riquesa culinària i gastronòmica comarcal i els seus principals punts turístics. El condueix el comunicador i actor Jordi LP, i el produeix el Grup ETV Terramar.

Els xefs participants a cada episodi aprofundiran en els sabors i les textures de la cuina dels seus establiments, com a integrants del col·lectiu Sabors de l’Horta -promotor dels productes del Parc Agrari del Baix Llobregat-, i proposen i cuinen un plat davant les càmeres. A més, un ambaixador -personatge de la vida pública i cultural de cada vila-, descobrirà alguns indrets turístics imprescindibles per conèixer la bellesa natural, cultural i històrica comarcal, detalla Alfred Salut, director del programa.

Alfred Salut, director del programa

Castelldefels estrenarà l’emissió demà 12 de maig. El programa comptarà amb l’ambaixadora Cristina Martin, Llicenciada en Història de l’Art i Guia turística, que mostrarà el principals atractius del municipi, i el xef entrevistat serà en Sergi Còcera, del Restaurant Casanova Beach Club (Grupo Lancaster).

El següent capítol, serà dijous 19 de maig, dedicat a Sant Joan Despí, amb el periodista Francesc Latorre com a ambaixador, i el xef Jó Baixas, del Restaurant Follia. Esplugues de Llobregat serà protagonista del tercer capítol, el 26 de maig, comptant amb la historiadora i escriptora, Reyes Milà, com a ambaixadora, i el xef Kiku Ventura, del 33rd Gastro Bar (Hotel Abba Garden). I el 2 de juny, es gaudirà de Collbató, on Josep Sagristà Marcet serà l’ambaixador, i Mari Carmen Carrillo del Restaurant Can Llates, la xef entrevistada.

Participació del Restaurant Les Vinyes

Un dels episodis del programa estarà dedicat a Martorell, tot i que encara no hi ha data d’emissió confirmada. Comptarà amb la intervenció del Restaurant Les Vinyes i el seu xef, Antonio Adamuz, que ens suggerirà carxofes del Prat amb salsa marinera, llagostí, pernil ibèric i acabat amb un foie ratllat per sobre. Adamuz reconeix que és una manera de promoure la cuina ‘quilòmetre zero’ que beneficia tant a productors propers com també a comensals.

Antonio Adamuz, xef del Restaurant Les Vinyes

També es posaran en valor alguns dels elements més emblemàtics del patrimoni martorellenc, com ara el pont del Diable i els museus de l’Enrajolada i Vicenç Ros, en què el presentador s’acompanya de l’il·lustrador Cesc Querol, que fa d’ambaixador. Les gravacions d’aquest episodi van tenir lloc entre els mesos de gener i febrer d’enguany.