S’inaugura l’exposició ‘Crossing lives’ sobre la tasca del voluntariat de Creu Roja

1812
Inauguració de l'exposició 'Crossing lives' de la Creu Roja

La Biblioteca Francesc Pujols ha presentat aquest dimecres l’exposició Crossing Lives-Històries de persones. Retrats d’Humanitat, visible fins el dia 31 de març. Un recull de 77 imatges en blanc i negre que reflecteixen la tasca comunitària que fan els voluntaris de la Creu Roja envers els col·lectius en situació de major vulnerabilitat. Són obra de la fotògrafa Mónica Das Neves, qui ha treballat en coordinació amb l’Àrea de Salut de la institució solidària.

A la inauguració de la mostra ha assistit el president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, la prevista provincial de Barcelona, Lídia Lanuza, i el president de Creu Roja Baix Llobregat Nord, Ramon Vila. També la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau, i la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende.

Les instantànies són el fruit d’un any i mig de treball i tenen l’objectiu de sensibilitzar i visibilitzar la tasca comunitària i de suport als col·lectius en situació de major vulnerabilitat. No només per millorar la seva salut des d’una perspectiva física, sinó també des de la perspectiva emocional.

La regidora Dalmau destaca que “Creu Roja és molt visible normalment a les guerres, a les situacions de conflictes o als camps de refugiats, però també fan una feina a peu de carrer molt important, que potser és més invisible. Ajuda a l’administració pública a arribar allà on ens costa més. La mostra vol ensenyar la humanitat, la dificultat de la persona que podem tenir al costat de casa”. “A més, les fotografies compten amb un codi QR per aprofundir en la història de cada protagonista”.

Cristina Dalmau, regidora Benestar Social i Gent Gran

“A través de l’exposició, volem que la gent tingui més en compte la tasca humanitària que fem”, comenta el president d’honor de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, Santiago Sánchez. En concret, “l’atenció dels voluntaris a aquelles persones que es troben en situacions difícils: soledat, problemes de salut, de drogadicció…gent que ha caigut al pou i que no sap sortir-ne, i que necessita una persona al seu costat que l’ajudi”.

Santiago Sánchez, president d'honor de la Creu Roja

Sánchez explica que “des de la Creu Roja es va considerar oportú de representar les vivències en fotografia per a que la gent tingui més en compte la feina humanitària que fem”. Per això, afegeix, l’exposició va dedicada “a tots els voluntaris, als tècnics i als socis. Tots ajuden, a través d’aquests projectes, a persones que pateixen dificultats” i que se’ls presta una atenció “tan emocional com física, un acompanyament”. Per això “parla de vides creuades: les dels voluntaris i les persones que pateixen”.

En el cas d’aquesta exposició, les activitats estan emmarcades en l’àmbit de la salut: projectes d’atenció a persones amb addiccions, tant en el tractament per a l’abstinència com en la reducció de riscos durant el consum; atenció a persones amb VIH/Sida i situació d’alta vulnerabilitat; suport a dones que exerceixen la prostitució, per prevenir malalties de transmissió sexual, i a dones que pateixen violència o són víctimes de tràfic d’éssers humans. I també l’acompanyament a persones grans amb dificultats de mobilitat que, altrament, no podrien sortir dels seus domicilis; i intervencions per millorar la salut de les persones sense llar o per facilitar l’accés a tractaments farmacològics i productes sanitaris a persones amb pocs recursos.

Santiago Sánchez, president d'honor de la Creu Roja

Afegeix que des de la Creu Roja “es prepara molt bé als voluntaris per abordar les problemàtiques humanes i ajudar les persones”, i que aqxiò també suposa un gran aprenentatge a nivell personal.

Santiago Sánchez, president d'honor de la Creu Roja

El president d’honor de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord recorda que “en qualsevol moment us podeu fer voluntaris de la Creu Roja. Només cal anar a l’oficina de Martorell que tenim al carrer de Sant Llorenç d’Hortons número 5 i plantejar la vostra disponibilitat per ajudar”. També es pot trucar al 93 775 05 50 o bé enviar un correu electrònic a martorell@creuroja.org.