S’inicia l’enquesta ciutadana per l’elaboració de l’Agenda Urbana Martorell 2030

2271

L’Ajuntament està elaborant l’Agenda Urbana de Martorell 2030, un instrument que ha de concretar les estratègies de transformació i desenvolupament sostenible del municipi durant la propera dècada.

L’Agenda Urbana de Martorell 2030 és un procés de planificació estratègica urbana i territorial, basada en l’Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), l‘Agenda Urbana de la Unió Europea i l’Agenda Urbana Espanyola, i en la participació ciutadana.

Durant els mesos de març i abril, es va duu a terme un taller tècnic i un taller amb els nens del Consell d’Infants, per avaluar les característiques i potencialitats del municipi, i detectar aquells aspectes on cal actuar per assolir els compromisos de l’Agenda Urbana 2030.

En tot aquest procés, la participació ciutadana és un element clau per a la construcció d’una Agenda Urbana que estableixi les prioritats del municipi, possibilitant materialitzar a mig termini els seus objectius. Per aquesta raó, el divendres 20 de maig es va iniciar una enquesta ciutadana perquè els veïns i veïnes de Martorell hi puguin participar aportant les seves opinions.

Aquesta enquesta, que comptarà amb la participació dels martorellencs i martorellenques, ajudarà a acabar de perfilar el model de ciutat i dibuixar un pla d’acció transversal i igualitari ajustat a la necessitat real.

L’enquesta s’ha dissenyat amb preguntes de diverses temàtiques: vida regeneració urbana, canvi climàtic, gestió sostenible de recursos, mobilitat, cohesió social, entre altres. Amb l’objectiu d’arribar al major nombre de persones, l’enquesta es fa en dos formats: a peu de carrer a través d’enquestadors, i en línia, a través de la web de l’Agenda Urbana de Martorell 2030.

Fins al 3 de juny, l’enquesta estarà disponible a www.agendaurbanamartorell.cat, on també trobareu progressivament informació actualitzada sobre el projecte de ciutat.

Des de l’Ajuntament, es demana la màxima participació dels veïns i veïnes, ja que la seva implicació és clau per a la construcció de l’Agenda Urbana de Martorell 2030, un projecte de tothom i per a tothom.