S’instal·len pedals d’obertura als contenidors soterrats

489
Sistema pedals contenidors soterrats

L’Ajuntament de Martorell està incorporant a totes les bateries de contenidors soterrats del poble un sistema d’obertura amb pedals. Permet accionar la bústia sense tocar-la amb les mans i poder llençar les escombraries de forma més còmoda, neta i fàcil.

Fa dos anys que l’equip de govern estudia la possibilitat d’instal·lar aquest sistema de pedals però, segons l’alcalde Xavier Fonollosa, “no hi havia la tecnologia aplicada i homologada per a aquest tipus de contenidors. Finalment, vam veure que s’havia desenvolupat i la veritat és que està funcionant molt bé”.

En l’actual context sanitari, es minimitza la manipulació dels elements d’ús col·lectiu com són els contenidors d’escombreries. Fonollosa apunta que “és una gran millora i una bona opció poder llençar la selectiva sense haver de tocar la bústia”. “A més, molta gent gran ens havia comentat que els costava obrir i aguantar el contenidor a l’hora de llençar la brossa”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament vol facilitar l’ús del contenidors i evitar comportaments incívics derivats del mal ús, que provoquen desbordaments i empitjoren la recollida.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El sistema ja s’ha instal·lat a La Vila i a Can Cases, i aquest dimarts es comença a posar en marxa a Buenos Aires fins a arribar a tots els barris en un termini de dos mesos. En total, s’hi instal·laran 510 pedals i se’n reforçaran les molles per millorar el tancament.

Sistema pedals contenidors soterrats