Tancada amb èxit la 12a Fira del Comerç i 8a Fira Medieval amb la participació d’un centenar de parades i comerços

2464
8a Fira Medieval
8a Fira Medieval

La 12a Fira del Comerç i la 8a Fira Medieval han tancat un cap de setmana d’èxit on gairebé un centenar de parades han omplert de dalt a baix la Rambla de les Bòbiles. Enguany, la Fira ha aportat novetats que han suposat nous atractius pels martorellencs.

La Fira Medieval ha tornat a vibrar amb força per vuitena ocasió amb més d’una quarantena de parades ambientades en l’època feudal. Dissabte al migdia va inaugurar-se amb un pregó i cercavila musical a càrrec dels joglars del SAC i amb la presència dels regidors de l’Ajuntament Lluís Esteve i Josep Casasayas. Els comerços d’aliments i les herbolàries han estat les atraccions més visitades, però també han cridat l’atenció altres establiments com els de venda de productes i disfresses medievals o l’heràldica (ciència que estudia els orígens dels noms propis i els cognoms). L’Antonio, comerciant d’aquesta original parada, ha assegurat que, malgrat les altes temperatures, els martorellencs i martorellenques han continuat interessant-se pels seus orígens heràldics.

Antonio, comerciant

Entre les novetats, un nou espectacle de foc i faquirisme amb reptes impossibles i un taller de pintura infantil gratuït han apropat nous martorellencs a la Fira. A més, el públic que s’ha apropat a la Rambla de les Bòbiles durant aquest cap de setmana ha pogut veure actuacions de falconeria i els més petits que ho han volgut, han gaudit també de passejos en poni.

D’altra banda, gairebé una cinquantena de comerços locals han format part de la 12a Fira del Comerç a Martorell. De sabateries, a roba esportiva, passant per bijuteria, joguines o merxandatge otaku. La Lara, venedora de la botiga Otaku Kai (especialitzada en la venda de productes de manga i anime japonès) ha viscut per primera vegada la Fira Medieval i ha explicat que, malgrat oferir productes diferents als habituals, el cap de setmana ha estat satisfactori.

Lara, comerciant

Altres activitats que s’han pogut veure al llarg d’aquest cap de setmana han estat diversos cercaviles amb els joglars del SAC o explicació de contes i llegendes. El teatre El Galió i l’empresa martorellenca MR Park, també han estat presents en aquestes jornades.

Valoració satisfactòria

Nou Martorell ha estat l’entitat organitzadora d’aquesta doble Fira del Comerç i Medieval. Pel seu vicepresident, Toni Cruz, la forta calor no ha acabat condicionant l’afluència de públic respecte altres anys i ha remarcat el valor d’aportar esdeveniments diferents com la Fira Medieval. “És un punt d’atracció molt fort i atrau molta gent no només de Martorell, sinó també de tota la comarca”.

Toni Cruz, vicepresident de Nou Martorell