Aquest divendres a la nit ha tingut lloc un nou Escenari Secret. Aquesta activitat sorpresa i gratuïta ha constat de diverses actuacions artístiques, en espais desconeguts fins a l’hora de la funció, per tal de donar a conèixer formats d’arts vives. La plaça de la Vila ha estat el punt de trobada i des d’allà el públic s’ha traslladat a El Progrés per gaudir de dansa, teatre i música. L’Escenari Secret ha estat l’arrencada del ‘MACU’ (Martorell Cultural), el programa d’arts escèniques, musicals i audiovisuals.
Com a proposta teatral, la Gina Segura ha interpretat a la Matilde, La Churry, una dona de mitjana edat d’origen francès, però amb un català acurat. Una mica despistada, tafanera, juganera, revolucionària i… presumida. I això afegit a que no té pèls a la llengua, forma la combinació perfecte per un acte “institucional” amb un toc d’humor.
Clinch s’ha titulat l’espectacle de dansa proposat per l’Àngel Duran i el Yeinner Chicas. Aquest terme en boxa fa referència al moment en què els dos lluitadors s’abracen i es bloquegen fins que l’àrbitre els separa. Es tracta d’apropar-se al rival al màxim per protegir-se de l’atac d’aquest. L’actuació ha exposat la masculinitat més tòxica, instaurada en la competició i la confrontació a tot allò diferent. A més a més de la negació dels sentiments, exceptuant la ràbia o la ira, que ha de ser demostrada a través de l’exercici de la violència.
I, per últim, en l’àmbit musical el protagonista ha estat en David Menéndez, Boye. Un artista multidisciplinari que aconsegueix barrejar gèneres com el hip hop, el funk o l’electrònica amb un desvergonyiment que frega la insolència. El seu àlbum de debut ¿A dónde vais? fusiona una lírica poètica i profunda amb un to irònic i burlesc, planteja la direcció de la nostra societat i la sostenibilitat del nostre estil de vida.
Escenari secret és una iniciativa de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament i el grup d’Stalkers (joves curadors culturals), que vol destacar la importància del públic i la seva participació com a ànima dels espais escènics i culturals dels municipis, regalant-li una experiència artística personalitzada i de proximitat.
El regidor de Cultura, Sergi Corral, ha destacat que aquest projecte, estrenat a Martorell el 2016, s’ha celebrat a diferents espais “com el Teatre El Foment, el Molí Fariner o el terrat del Centre Cultural. Aquest any anem a El Progrés, que és un lloc especial. L’accés serà de manera diferent, per l’Escola La Mercè, però esperem que tothom ho gaudeixi”.
Reproductor d'àudioSergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell
Durant l’activitat, s’ha aprofitat per presentar el ‘MACU’ (Martorell Cultural), la programació per a aquesta temporada d’arts escèniques, musicals i audiovisuals a casa nostra. Aplega les propostes familiars en el ‘Mira que macu’; teatre, dansa i música en el ‘Macu’, i les propostes de cinema en el ‘Quemacu’. La programació s’ha repartit en format paper a totes les llars martorellenques i als equipaments municipals. També es pot consultar en aquest enllaç.