Tecnologia i tradició fan brillar la 9a Llegenda del pont del Diable

1321

La 9a representació de la Llegenda del pont del Diable, reinterpretada per la companyia Fun Dan Mondays, ha omplert de llum, foc, música i dansa en viu el símbol de Martorell. Ha estat el colofó d’un diumenge en què la Vila ha bullit d’activitat amb la Fira del comerç i l’artesania, la Fira del joc i l’oci infantil, trobada de puntaires, mercat ramader, vermut musical, ballada de sardanes i jornada castellera. La Fira del comerç, indústria i motor, a la rambla de Les Bòbiles i Pep Ventura, també s’ha omplert de gom a gom aquesta tarda.

La Llegenda del pont del Diable va haver-se de posposar ahir a causa de la pluja, però avui ha lluït com mai amb els drons de Flock Art Drone, jocs de llums, música en directe i la suma de la Colla de Diables i Drac de Martorell, la Colla de Geganters de Martorell, la Martukada, el Centre de Dansa L’Espai, els Capgrossos de Martorell i els Gegants de Parets del Vallés. La companyia Fun Day Mondays, dirigida per Dan Arisa, no ha decebut i ha complert les expectatives que hi havia posades en la combinació de tradició i tecnologia.

Dan Arisa, director Fun Dan Mondays

La Vila ha concentrat avui el gruix d’activitat amb la Fira comercial i d’artesania, la mostra de puntes de coixí, el mercat ramader, la ballada de la Secció Sardanista amb la Cobla La Principal del Llobregat i el vermut swing amb la presentació d’Scaramanga del saxofonista martorellenc Pere Miró.

Pere Miró, membre Scaramanga

La Fira de comerç, indústria i motor, a la rambla de Les Bòbiles, Pep Ventura i pati de l’Escola Lola Anglada, ha rebut gran afluència de visitants aquest diumenge, que han aprofitat la bona temperatura per passejar, socialitzar i fer les seves compres. La regidora de Comerç, Rosa Cadenas, ha destacat que “s’ha recuperat la fira al carrer com una tradició i que el feedback amb els ciutadans ha estat molt bo”.

Rosa Cadenas, regidora Comerç

A la tarda, la jornada de castells ha portat les colles de Vilafranca, Esparreguera i els Matossers de Molins de Rei a la plaça de la Vila. Els tres grups han arribat a Martorell amb la il·lusió compartida de recuperar castells i estrenar-ne de nous. El cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Cisco Benet, ha confessat l’amor dels penedesencs per la plaça martorellenca, “sempre hem intentat estrenar castells de temporada aquí”.

Cisco Benet, castellers Vilafranca

La colla dels Matossers de Molins de Rei, dirigida per Cristian Barroso, ha arribat a Martorell amb la intenció de gaudir d’una bona jornada, on ha suposat el seu punt de partida de la temporada.

Cristian Barroso, Matossers Molins de Rei

En paral·lel, el pianista Leandro Avalle ha interpretat aquesta tarda a l’Auditori Joan Cererols un recull de peces de Claude Debussy en el concert del cicle M’Clàssics. Una vetllada íntima i amb una bona interpretació del pianista convidat per l’acte que organitza Joventuts Musicals de Martorell.

El regidor de Cultura, Andreu González, ha fet un balanç del primer cap de setmana de Fira de Primavera destacant el 47è Premi Vila, les actuacions musicals i el protagonisme de la cultura popular.

Andreu González, regidor Cultura

Martorell es preparar per a demà, festiu, en què el Martotrèn seguirà en acció a la Nau 1 de Ca n’Oliveres, se celebraran els Tombs Creatius Secrets al Jardí El Progrés, a partir de les 12.00h, i Mans Mercedàries organitzarà el concert solidari per a Kenya amb la Big Band de l’Escola Municipal de Música, a les 19.00h, també a El Progrés.