Torna el Cicle de Passejades de marxa nòrdica per a la gent gran

1614
Cicle de Passejades de marxa nòrdica per a gent gran

Una caminada a Ullastrell aquest dijous ha suposat el retorn del Cicle de Passejades de marxa nòrdica per a la gent gran. Una representació de Martorell ha près part en aquesta activitat impulsada per la Diputació de Barcelona, que s’adreça als majors de 65 anys i a pensionistes. Ha estat la primera caminada que se celebra des que va començar la pandèmia.

La representació martorellenca ha practicat la marxa nòrdica junt amb gent de Sallent, el Prat de Llobregat i Ullastrell. I és que totes quatre poblacions formen un dels grups d’aquesta activitat que es coordinen arreu de la demarcació de Barcelona, i que abarquen fins a 87 municipis.

Com explica Enric Gotsens, coordinador martorellenc del Cicle de Passejades, aquesta activitat “és una manera de fer intercanvi d’experiències entre poblacions i de practicar aquesta modalitat esportiva”.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de Passejades a Martorell

Dins de cada grup que integra aquest Cicle, les poblacions participants organitzen una sortida. En el cas del grup on s’integra Martorell, la primera ha estat la d’aquest matí a Ullastrell, i el calendari continuarà amb la que es farà a Sallent -febrer- al Prat de Llobregat al març i a Martorell “el 6 d’abril. La farem coincidir amb el Dia Internacional de l’Activitat Física”, comenta Gotsens. Pel maig, el Cicle es tanca amb una trobada de tots els grups, a Santa Coloma de Gramenet.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de Passejades a Martorell

La marxa nòrdica (nordic walking) és una activitat esportiva consistent en caminar ajudant-se de bastons articulats. Com que aquest Cicle va adreçat a gent gran, es programen sortides “d’entre 4 i 6 quilòmetres de longitud, que circulen per camins de terra i de poc desnivell”.

A Martorell es garanteix la inscripció a 50 participants, “persones que ja fan activitat física a través del Servei del Departament d’Esports del PMSAPM. Així, els podem fer un millor seguiment i tenir-les controlades”.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de Passejades a Martorell

Com a aperitiu, aquest passat dimecres 1 de desembre es va fer un taller de formació de marxa nòrdica a Martorell. Hi van prendre part 23 participants locals, sota la direcció de dos tècnics especialitzats i de dues monitores del personal tècnic del Departament d’Esports.

Gotsens detalla que la jornada va constar “d’una part tècnica i d’una de pràctica, en què es va sortir del Pavelló Esportiu Municipal i es va recórrer el Parc Fluvial de l’Anoia fins al pont del Diable i tornar”. Pel camí, els participants van fer estiraments i se’ls va explicar com fer servir els pals com a sosteniment per als exercicis, per millorar el seu estat de forma”.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de Passejades a Martorell

Tot el grup va aprofitar per socialitzar i fer-se una fotografia de família al pont del Diable. L’activitat va ser valorada positivament per part dels participants.