Tres formacions musicals de creació força recent van mostrar la seva solidaritat el passat dissabte en la cita amb l’Ocústic, un esdeveniment anual de l’ONG Ocularis per recaptar fons pels projectes de millora de la salut visual a països de l’Àfrica. Per l’escenari del jardí de Ca l’Oller hi van passar Broken Ribs, Clara i Adri (membres del grup O’Clogs) i Foc, tres grups que fa poc temps que s’han llançat a l’aventura musical, i que troben un forat a l’agenda per solidaritzar-se.
Il·lusió per engegar un projecte musical i il·lusió per ser solidari amb causes justes. Dos trets que van evidenciar les formacions convidades dissabte passat per l’ONG a una vetllada amb 135 persones a Ca l’Oller. L’objectiu era recaptar diners per continuar endavant amb els projectes de millora de la salut visual que Ocularis té a Moçambic i Senegal, i que properament ampliarà a Ghana. L’entitat viatja a aquests països per oferir formació teòrica i pràctica a oftalmòlegs i optometristes locals per combatre la ceguesa evitable entre la població, especialment en els casos infantils.
Broken Ribs
El toc rocker el va portar Broken Ribs, un grup gelidenc que es reunia al Centre Cultural de la població i que, en un moment determinat, va decidir “fer el salt” cap als escenaris. Tenen algun tema de creació pròpia, però majoritàriament opten per les versions de formacions tan mítiques com els Rolling Stones. Així ho explicava el seu cantant i guitarra, Sergio Cristian Tudela Santos, per a qui “la nostra finalitat és aquesta, poder tocar a l’exterior i sortir del local d’assaig. Ens van proposar de participar a l’Ocústic i vam pensar que era una bona causa, que servia d’alguna cosa i en la que valia la pena contribuir”. En Sergio afegia que “tot just aquest serà el nostre segon concert”.
Sergio Cristian Tudela Santos, membre de Broken Ribs
O’Clogs
Els ritmes més tranquils de la vetllada els van portar la Clara Ruiz i l’Adriana Pérez, que junt amb la Iris Dueñas formen el triplet O’Clogs. Aquest terme anglès, que vol dir esclop, té una raó de ser professional: “Som tres infermeres de l’Hospital Clínic que ens vam conèixer a la feina i que ens vam adonar que ens agradava la música i cantar. Vam començar a quedar i assajar, i aquest és el nostre primer concert oficial. Ens fa molta il·lusió i a més, creiem que la causa val molt la pena”, explicava la Clara.
Clara Ruiz, membre d'O'Clogs
Per la seva banda, l’Adriana Pérez destacava del grup que “tenim un repertori bastant variat, malgrat els nostres gustos musicals similars. Cadascuna de nosaltres ha fet les seves aportacions, i el resultat és tant un remix de temes dels 60, passant per The Beatles, música més actual de grups com Lágrimas de sangre i de cantautors menys coneguts com ara El Canca i La Otra”.
Adriana Pérez, membre d'O'Clogs
Foc
La nit la va rematar Foc, un grup que ha fet convergir músics de diverses formacions al voltant d’un estil que titllen de “hard reggae. El terme ens l’hem inventat una mica, però podríem dir que anem pel reggae, passem per l’ska i tenim una bona dosi de rock. Generalment interpretem temes propis, amb molta festa i molta reivindicació. Són lletres de com veiem nosaltres el món, en les que traiem la ràbia de les coses que creiem injustes”, explicava en Quim Palomera.
Quim Palomera, membre de Foc
Al seu costat, la Laia Muray deia que “fa uns dos anys que estem plegats. Primer només assajàvem, i des d’aquest any, quan hem tingut creat el projecte, hem començat a sortir a fer concerts com a banda formada”. Afegeix que “sempre participem en les causes solidàries que creiem oportunes, i aquesta és una d’elles”.
Laia Muray, membre de Foc
La vetllada la van organitzar una quinzena de voluntaris i col·laboradors de l’ONG i va aplegar 135 persones. Properament, l’entitat donarà conèixer la recaptació final.