Un concert de creacions musicals de l’alumnat de l’Escola de Música, novetat per Santa Cecília

455
Setmana de Santa Cecília. Escola de Música de Martorell

L’Escola Municipal de Música (EMM) de Martorell celebrarà la festa de la seva patrona, Santa Cecília, amb una programació de concerts dels diferents grups, classes i disciplines que s’imparteixen al centre, entre el 22 i el 29 de novembre. Un concert de creació donarà la benvinguda a la festa de la patrona de la música amb peces fetes per l’alumnat, i un altre amb el Víctor Carrascosa Quintet i la Jam Session la tancarà. Entremig, l’auditori de Cal Nicolau acollirà quatre concerts.

Santa Cecília és la primera gran oportunitat del curs per a que l’alumnat mostri els seus progressos. L’estrena de la programació es produirà el divendres, 22 de novembre, a les 19.00h, a l’Ateneu de Can Carreres, amb “la gran novetat serà un concert amb les creacions del curs passat de l’assignatura de Creació de cançó impartida per l’Anna Roig”, avança el cap d’estudis de l’EMM, Eloi López.

Eloi López, cap d'estudis de l'EMM

Anna Roig, professora del curs, destaca que cada any “els alumnes acabaven el curs creant una cançó, i vam dir de fer un concert per mostrar-les fora de l’aula”. Enguany serà el primer cop que aquestes cançons s’escoltin en públic, amb un concert “de vuit peces que han passat pels combos de l’Escola per a fer els arranjaments amb instruments”.

Anna Roig, professora de l'EMM

La creació d’una cançó es basa en tres passos: la lletra, la melodia i els arranjaments. Els alumnes del curs feien les dues primeres, però veien que per materialitzar una cançó, calia fer el tercer i darrer pas. Tancar aquest cercle ha estat possible, com destacava Roig, fent-hi participar els combos.

Anna Roig, professora de l'EMM

Santa Cecília 2024. Concert de Creació de l'Escola de Música

Al concert “s’hi podran escoltar cançons molt variades: n’hi ha unes quantes en anglès, creades per alumnes adolescents i desonoritat més pop, n’hi ha en català i de temàtiques que emocionen molt, i en castellà, com per exemple els ritmes llatins proposats per una alumna d’origen cubà. I cada cançó és un món”.

Anna Roig, professora de l'EMM

Una dels vuit alumnes que veurà la seva creació posada sobre l’escenari és la Sílvia Vivé Fernández, qui qualifica l’experiència com a “molt enriquidora. És un luxe i un privilegi que l’Escola ens doni aquesta oportunitat”. Vivé valora la qualitat del professorat i el fet de “tenir una ordre d’execució més clara, des de les primeres paraules als coneixements tècnics i plasmar-ho finalment amb els combos”.

Sílvia Vivé, alumna de l'EMM

Els dies 25, 26, 27 i 28 de novembre -sempre a les 19.00h- hi haurà concerts a l’auditori de Cal Nicolau a càrrec “de l’alumnat i el professorat de l’Escola, que ens barregem i ens fa il·lusió mostrar propostes per veure un resultat més heterogeni”, destaca l’Eloi López. El punt i final el posarà el divendres el concert del Víctor Carrascosa Quintet (19.00h) a l’Ateneu, seguit de la sessió mensual de Jam Session.

Eloi López, cap d'estudis de l'EMM

El quintet el componen Víctor Carrascosa -trompeta-, Diego Hervalejo -piano-, Christian Smith -bateria-, Camil Arcarazo Sempere -guitarra- i Ton Felices -contrabaix-. Entre d’altres, presentaran el seu darrer treball, Sound of art, basat en el jazz tradicional dels anys 40 i 50 del segle passat i que incorpora elements i sons contemporanis.