‘Los siete maridos de Evelyn Hugo’, novel·la més prestada a la Biblioteca l’any 2022

496

El llibre Los siete maridos de Evelyn Hugo, de Taylor Jenkins Raid, ha estat la novel·la més demanada en préstec a la Biblioteca Francesc Pujols l’any 2022, seguida de Loba negra i Les mares no abandonen. L’equipament cultural ha difós també que, en novel·la juvenil, les més prestades han estat Wonder, Diumenge al matí al peu del salze i Anna de les teules verdes.

La Biblioteca Francesc Pujols ha deixat, durant l’any 2022, un total de 54.825 documents -llibres, revistes, dvd’s, cd’s- a 13.725 usuaris diferents. L’equipament, a més, ha tornat a desgranar quins han estat els títols més demanats en préstec.

Pel que fa a la novel·la, “enguany ha triomfat la negra i la històrica” segons comenta la bibliotecària Verónica Maldonado. En el primer lloc del rànquing s’ha situat Los siete maridos de Evelyn Hugo, una obra de l’autora Taylor Jenkins Raid “que narra la vida d’una glamourosa estrella de Hollywood i els set marits que va tenir”.

Verónica Maldonado, tècnica de la Biblioteca

L’han seguit Loba negra de Juan Gómez Jurado, que és “la segona part d’una trilogia policíaca que resulta molt addictiva per tothom qui la llegeix”, i Les mares no abandonen de la barcelonina Sandra Freijomil, una novel·la “que parla de la família i la maternitat, amb el retrobament d’una àvia nonagenària que pateix demència i la seva néta, que recorda la infantesa i decideix quin tipus de mare vol ser”.

Verónica Maldonado, tècnica de la Biblioteca

Per darrere s’han situat Reina Roja, primera part de la trilogia de Juan Gómez Jurado, i De ninguna parte de Julia Navarro, qui aborda el conflicte àrab-israelià. Només aquesta darrera obra coincideix amb les estadístiques de la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Diputació de Barcelona. En aquest cas, De ninguna parte de Julia Navarro s’ha acompanyat al podi de Nosaltres, després de Sílvia Soler i La Bestia de Carmen Mola.

En novel·la juvenil la més sol·licitada a Martorell ha estat la traducció al català de Wonder de R.J. Palacio, a l’igual que al global de les biblioteques barcelonines. L’han seguida Diumenge al matí al peu del salze (Dolors García Cornellà) i Anna de les teules verdes (Lucy Maud Montgomery). A tota la demarcació, han triomfat Invisible (Eloy Moreno) i Mentida (Care Santos). Per darrera seu s’han situat Todas mis dudas (Cherry Chic) i Cuando no quedan más estrellas que contar (María Martínez).

Verónica Maldonado, tècnica de la Biblioteca

Pel que fa als més petits, Maldonado ha destacat que “són uns lectors boníssims”, recorda a les mares i als pares que “cal aprofitar la infantesa per crear un hàbit lector, regalar més llibres i buscar un espai per compartir lectures amb la canalla” i afegeix que cal “donar valor als llibres, que portaran dins seu i els ajudaran a la vida”.

Quant als menors de 7 anys, “han triomfat El monstre de colors (Anna Llenas), Què necessito quan tinc por? de Tània García, On mengem avui? (Sebastià Serra) i Tot el que sé de la por (Jaume Copons i Pep Montserrat)”.

En la categoria de 7 a 10 anys, s’han demanat molt Isadora Moon i la Fada de les dents (Harriet Muncaster); Els pastissos perillosos (Pedro Mañas i David Sierra) i Isadora Moon. Mirabella y la clase de pociones (Harriet Muncaster).

Els més grans d’11 anys “han preferit Un viaje del revés. La diversión de Martina (Martina d’Antiochia), Diari del Greg. La crua realitat (Jeff Kinney) i La increïble història de l’àvia gàngster (David Walliams)”, subratlla Maldonado.

Verónica Maldonado, tècnica de la Biblioteca

La bibliotecària també ha destacat que les revistes més sol·licitades durant el 2022 han estat El Jueves, seguida d’Speak up, Cuerpo Mente, Computer Hoy, Cosas de Casa i Muy Interesante“.

Verónica Maldonado, tècnica de la Biblioteca

Pel que fa als DVD’s, “s’han imposat les sèries i les nissagues a les pel·lícules, i la més demanada ha estat Dragon Ball, El senyor dels anells i Series y películas, seguits de La Pantera Rosa i Avatar“.

En Manga, la publicació més sol·licitada ha estat Bola de Drac, en còmic, Los diarios de Cereza, en pel·lícules d’animació, la guanyadora ha estat La Sirenita i finalment en pel·lícules d’imatge real, la més demanada l’any 2022 ha estat Diario de Greg 1,2,3 i 4.