La Residència Sant Joan de Déu celebra la 12a edició de la Setmana Gran

498
Setmana Gran Residència Sant Joan de Déu
Setmana Gran Residència Sant Joan de Déu

Del 16 al 22 d’octubre, la Residència Sant Joan de Déu de Martorell celebra una nova edició de la seva Setmana Gran. L’equipament ha confeccionat un programa d’activitats d’oci i de cultura que no deixa cap dia buit. Estan obertes als usuaris, a les seves famílies i a d’altres entitats i organitzacions locals.

La Setmana Gran de la Residència ja fa anys que s’ha consolidat en aquest equipament assistencial. Son un gruix d’activitats d’oci i cultura, fetes en base a les necessitats i les motivacions dels residents.

Mònica Salgado, educadora social de la Residència, explica que “va començar sent una diada de portes obertes amb una missa i actuacions on convidàvem familiars, voluntaris residents i gent del poble, i s’ha anat convertint en una setmana festiva, on sortim de la rutina de les activitats diàries”.

Mònica Salgado, educadora social de la Residència

L’estrena, dilluns, arriba “amb una desfilada de moda, que serà un recorregut per tots els estils que hi ha hagut al llarg de la història”. Es fa amb la col·laboració d’alumnes i professors del Pla de Transició al Treball (PTT), i amb el suport del TIM Teatre, que hi aportarà els vestuaris. Comença a les 11.00h i s’ha batejat com a ‘Disfressem la història’.

Mònica Salgado, educadora social de la Residència

Pel dimarts se celebra un taller de pintura (16.00h) impartit per Asunción Santolaria; dimecres hi haurà un bingo (11.00h) farcit de premis per als guanyadors; dijous es visitarà l’exposició ‘Història de les mans’ (16.00h) amb la col·laboració de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord.

Ja enfilant el cap de setmana, el divendres es marxa d’excursió a Segur de Calafell, amb sortida de la Residència a les 09.30h. Dissabte, a partir de les 11.00h, es farà una missa al pati de la Residència, i diumenge 22 (11.30h) es rebrà la visita de la Banda Municipal de Música de Martorell, que oferirà un concert.

Mònica Salgado, educadora social de la Residència

Salgado destaca la participació en les activitats de la Setmana d’altres entitats, organitzacions i particulars: “Alumnes del PTT, TIM Teatre, Creu Roja, voluntàries, Banda de Música, etc”.

Mònica Salgado, educadora social de la Residència

Les activitats són obertes als usuaris de l’equipament, a les seves famílies i a d’altres persones de Martorell que hi vulguin participar.