Una exposició commemora el 40è aniversari del Consell Esportiu del Baix Llobregat

1202

Des del 27 d’abril, es pot veure al vestíbul del Centre Cultural l’exposició itinerant del 40è aniversari del Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB). Aquesta col·laboració destaca per l’assignació de Martorell com ciutat Juga Verd Play -projecte d’esport i valors del CEBLLOB- i com a Ciutat Europea de l’Esport 2023.

El CEBLLOB és una entitat privada sense ànim de lucre, creada el 1981, que té com a objectiu principal fomentar, promocionar, i organitzar l’activitat física i esportiva en el seu àmbit territorial, és a dir, la comarca del Baix Llobregat. Martorell ha format part, els últims 40 anys, d’una evolució destacada en el sector esportiu.

Tot i l’envelliment de la població, ha crescut el percentatge de persones que realitzen activitat física i esportiva, reforçat per les inversions realitzades en noves instal·lacions esportives i millores de les mateixes, a més de l’important aposta per l’associacionisme, arribant a les 26 entitats esportives, encabint més de 2.000 persones.

L’esport a Martorell ha viscut un creixement fins el punt de professionalitzar totes les branques que el conformen, i ampliant horitzons amb serveis de medicina esportiva, programes i projectes d’esport a l’escola (amb més de 1.200 participants), inclusió social i paritat, per tal de donar el millor servei possible, amb l’objectiu de gaudir i facilitar l’accés a l’activitat física i l’esport de tots els ciutadans del municipi.

Aquesta exposició vol posar en relleu el paper que ha jugat el CEBLLOB, des del seu naixement fins ara, en la promoció de conceptes fonamentals per a la societat com l’educació, la salut i la cohesió territorial amb un format atractiu i dinàmic on domina la imatge fotogràfica i on el protagonisme és de la ciutadania, dels clubs i de les escoles.

Hi podreu trobar l’evolució de l’esport a la nostra comarca, amb dades, imatges i curiositats d’aquests 40 anys, durant els quals s’ha promogut l’activitat física des de molts projectes diferents, per facilitar l’accés de tothom a l’esport, en línia amb l’objectiu, missió i valors, que comparteixen el Consell Esportiu del Baix Llobregat i el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell.