Una quarantena de jugadors participa al torneig del Club Escacs Escac Mat

472
1r Torneig Llampec EEM 2021

El Club Escacs Escac Mat (EEM) ha celebrat el 1r Torneig Llampec 2021 amb el sistema de competició suís a nou rondes que consisteix a enfrontar els jugadors de la mateixa puntuació procurant canviar el color de les peces per a cada jugador, a cada tanda. El torneig s’ha fet, aquest matí de dissabte, a la sala d’exposicions de Ca n’Oliveres, respectant totes les mesures anti-COVID indicades per la Federació Catalana d’Escacs i el protocol de Salut. Tretze escaquistes han resultat premiats pels seus resultats.

En un ritme de joc de tres minuts per jugador i dos segons d’increment per jugada, els 41 participants inscrits han començat a competir a les 10.00 h. S’ha proclamat campió del 1r Torneig Llampec 2021, Marc Ortega Serra del Club Cerdanyola del Vallés. L’han acompanyat al podi, com a segon classificat, Màxim Ventura Bolet (Vila Olímpica); Cristian Fernández Díaz (Mollet) com a tercer; i quarta posició per Alejandro Sáez Coma (Catalunya EC). Tots ells han aconseguit premis econòmics i trofeu i medalles.

Han aconseguit medalla i inscripcions gratuïtes al Memorial Adolfo González, que es disputarà al mes de setembre, Joan Minguell Soler (Llavaneres) com a primer del tram 2049-1900; Xavier Caparrós Fernández (Martorell) primer classificat del tram 1899-1750; Guillem Torralbas Gumà (Vila Olímpica) primer del tram 1749-1600; i Ferran Rocamora Martorell (Mataró) vencedor del tram fins 1599.

Els mateixos premis han obtingut Ramon Gonell Aparici (Olesa) com a millor veterà-65 i, pel que fa a les categories infantils i juvenils, Raúl Marcos Rodríguez (Ateneu Colón) com a millor sub-14; Ivan Planella Zavala (Esplugues l’Avenc) millor sub-12; Irene Planella Zavala (Esplugues l’Avenc) millor sub-10; i millor sub-8, Pau Bru Montoya (Ateneu Colon).

A l’entrega de premis han assistit el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, Gerard Mimó que ha estat acompanyat pel regidor de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Albert Fernández i la regidora de Joventut, Raquel Sans. El torneig és “el primer d’una sèrie de competicions ràpides que faran al llarg d’aquest any”, explica el president del Club Escacs Escac Mat (EEM) i director del Torneig Llampec, Joaquín Lacasta. És una iniciativa per “suplir la manca de torneigs presencials a causa de la pandèmia” ha afegit.

Joaquín Lacasta, president del Club Escacs Escac Mat

Preparant el VII Torneig d’escacs Memorial Adolfo González Pérez

Ara l’entitat tanca per vacances i, després del descans del mes d’agost, el EEM organitzarà la setena edició del Memorial Adolfo González Pérez. La data prevista és el dissabte, 25 de setembre a les 10.00 h. El sistema de competició “serà idèntic al torneig disputat aquest dissabte”, explica Lacasta.

Joaquín Lacasta, president del Club Escacs Escac Mat

Les inscripcions es poden fer a través del WhatsApp 644 493 498. La quota d’inscripció és de 10 €. Hi haurà premis econòmics, trofeus i medalles per als 12 millors classificats. A més d’obsequis per a tots els inscrits i sorteigs de llibres entre tots els participants.

Entitat petita però gran en activitats

El president del Club Escacs Escac Mat, Joaquin Lacasta, explica que “l’objectiu de l’entitat és la pràctica i l’ensenyament dels escacs entre totes les franges d’edat, especialment els més petits”.

Joaquín Lacasta, president del Club Escacs Escac Mat

Els podeu trobar al carrer Puig del Ravell, 6 i al correu electrònic eem@clubescacs.cat