Una quarantena de persones al taller i al concurs per aprendre a jugar a l’Scrabble

1088

L’espai de presentacions de la XXXVII Fira del Llibre de Sant Jordi va servir aquest diumenge per despertat l’interès per l’Scrabble. L’Ajuntament de Martorell i la Federació Internacional d’Scrabble en Català van organitzar un taller i un concurs. Hi van assistir el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Xavier Fonollosa, la regidora de Cultura i Joventut, Cristina Dalmau, i els regidors Lluís Esteve i Lluís Amat.

L’Scrabble és un joc de taula en el qual cada jugador intenta guanyar punts mitjançant la construcció de paraules sobre un tauler quadrat. Les paraules poden formar-se en vertical o en horitzontal i es poden creuar, sempre i quan apareguin en el diccionari. Aquest diumenge, una quarantena de persones s’hi van interessar participant en el taller i el concurs organitzat des de la Federació Internacional d’Scrabble en Català.

El programa de la jornada es va encetar al matí amb un taller obert tant a adults com a nens. L’objectiu del taller “és aprendre a jugar a l’Scrabble, un joc que facilita l’ús correcte de la llengua en l’aspecte lèxic, ortogràfic, morfològic i semàntic. També representa un bon exercici de lògica, matemàtica i estratègia”, va explicar el president de la Federació, Octavi Mocanu. El taller va estar supervisat i animat per persones amb un alt grau d’experiència tant en el camp del joc, com en el didàctic.

La coronació de la jornada escrablística va ser, a la tarda, amb el 1r Concurs d’Scrabble de Martorell, en què les persones inscrites van tenir l’oportunitat de gaudir de les virtuts del joc, durant dues rondes. El concurs, amb un caràcter marcadament lúdic, va estar precedit per una breu explicació de les normes del joc.

Espectacle poètic, cabaret literari i lectura dramatitzada

Durant el cap de setmana, l’espai de presentacions i activitats de la Fira de Sant Jordi va comptar amb altres ingredients relacionats amb les lletres.

Dissabte, la companyia Micro Troupe va representar l’espectacle de titelles Bon profit, Miquel. Més tard va arribar, en aquest cas a l’auditori del Centre Cultural, el cabaret literari d’Itziar Castro i Fèlix Pons. La jornada va acabar amb un passeig musical de la Marxing Band.

El diumenge, els Amics del Ferrocarril van fer passejades per la plaça de les Cultures amb el seu trenet de 5 polzades. Mentrestant, a l’interior del Centre Cultural es va poder veure la representació del Petit Príncep. Per acabar la jornada, membres del Tim Teatre van fer una lectura dramatitzada de l’obra de Natàlia Demidoff Intriga en el Castillo de Burton.

Les activitats continuen fins a la Diada de Sant Jordi. La programació la podeu consultar al web www.martorell.cat