Una televisió alemanya entrevista l’alcalde Fonollosa pel cas ‘Dieselgate’

450

Deutsche Welle, la televisió alemanya internacional, ha enregistrat una entrevista a l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, per conèixer el paper de l’automoció a Martorell i de la planta de Seat. Forma part d’un reportatge que recollirà les impressions dels alcaldes on Volkswagen té les plantes de referència al món per captar les conseqüències que ha tingut el cas Dieselgate.

Arran de la denúncia feta per l’agència mediambiental EPA als Estats Units acusant a Volkswagen d’instal·lar en prop de cinc-cents mil vehicles de manera deliberada un programa informàtic dissenyat per evitar els límits a les emissions, s’ha generat un crisi en el sector de l’automòbil. Així, Deutsche Welle, una de les cadenes de televisió de referència a Alemanya, està elaborant un reportatge sobre les conseqüències que es viuen en les ciutats afectades.

El periodista Markus Böhnisch s’ha traslladat fins a Catalunya per copsar les impressions de diferents actius del sector de l’automòbil: “el reportatge pretén analitzar les conseqüències a l’entorn de Seat i, per això, he conversat amb l’alcalde de Martorell i també amb altres experts del sector de Barcelona”.

Inversions consolidades
L’alcalde Xavier Fonollosa explica que “segons fonts de l’empresa, les inversions a Martorell no es veurien afectades, en principi, tot i que el calendari d’execució es pot allargar de 2020 a 2025 perquè són inversions en processos de producció de vehicles ja evolucionats a la planta de Martorell. En aquest sentit i dins el context actual, aquesta decisió consolida les inversions i els llocs de treball a la planta”.

Un dels motius del reportatge també és conèixer la incidència que té la filial del grup Volkswagen en la ciutat. Fonollosa diu que “per Martorell la planta de Seat és molt important però que, en cap cas, no és el mateix vincle que té Volkswagen amb Wolksburg. Seat és una empresa que actua com a motor econòmic que arrossega a una indústria auxiliar, de components i de serveis, que fa de multiplicador. No és important que es consolidi sinó que vagi a més”.

El reportatge s’emetrà el proper dimarts 10 de novembre dins el programa Made in Germany.