Una vintena d’estudiants d’ESO s’acomiaden del programa de pràctiques ‘Anem per feina’

379

Una vintena d’estudiants d’ESO dels instituts martorellencs han fet l’acte de cloenda del programa Anem per feina, de pràctiques en diverses dependències del municipi durant sis mesos. Aquest projecte pioner ha estat possible fruit d’un conveni entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM).

Millorar l’expedient acadèmic treballant. Aquest ha estat l’objectiu del programa Anem per feina amb què una vintena d’alumnes dels quatre centres d’ensenyament secundari de Martorell han realitzant pràctiques no remunerades en diverses dependències i centres educatius del municipi. El programa acull a joves amb dificultats per seguir l’aprenentatge acadèmic i millorar l’expedient a través d’una feina.

Programa pioner

La regidora d’Ensenyament en funcions de l’Ajuntament, Mercè Morera ha dit que “és la primera vegada que s’ha dut a terme aquest programa adreçat a nois i noies que teníen dificultats per seguir el currículum acadèmic. Cada centre ha triat els seus perfils perquè mitjançant aquestes pràctiques puguin redreçar la seva situació i enganxar-se en el sistema educatiu”.

Les pràctiques s’han dut a terme a l’Arxiu municipal, el Centre Integral Esport i Salut (CIES), el departament de Promoció Econòmica, a les llars d’infants Riu de Sons, Les Torretes i Pont d’Estels, a les escoles Mercè Rodoreda, Lola Anglada, Juan Ramon Jiménez, José Echegaray, Vicente Aleixandre, La Mercè i Els Convents, cementiri municipal, deixalleria i museu Muxart.

Morera ha afegit que “en funció del perfil de cada estudiant s’ha triat el seu lloc de pràctiques i van haver de signar un compromís per complir amb la seva feina i l’horari. Valorem molt positivament el programa i esperem que tingui continuïtat el curs vinent”.

En l’acte de cloenda del programa, la regidora Morera ha lluirat un diploma als estudiants i als professionals dels centres que els joves han fet les pràctiques.