Unes 400 famílies del Baix Llobregat Nord rebran joguines de la mà de Creu Roja

983

Creu Roja ha organitzat aquest matí la 3a Marató de Recollida de Joguines per a infants d’unes 400 famílies necessitades dels municipis del Baix Nord. El punt per fer les donacions ha estat l’amfiteatre del passeig de Catalunya, on s’han fet jocs infantils, demostracions de ball d’Espai Dansa i Escola 113 Dansa i xocolata desfeta. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau.

Gràcies a la solidaritat dels ciutadans, Creu Roja ha aconseguit recaptar 450 joguines noves que repartiran entre unes 400 famílies, en situació de vulnerabilitat, derivades dels Serveis Socials dels municipis del Baix Llobregat Nord. La campanya pretén que tots els infants tinguin accés a les joguines, que facilitin el seu desenvolupament i la seva educació amb valors relacionats amb el joc no bèl·lic, no sexista i el consum responsable.

El nou president de Creu Roja Baix Nord, Pere Martínez, ha recordat que “ja portem des del novembre fent recollida de joguines a les botigues i també vam organitzar un torneig de pàdel solidari amb aquesta finalitat. La gent es bolca amb iniciatives com aquesta i, a més, rebem l’ajut de la Provincial de Creu Roja”. Martínez ha dit que demanen joguines noves “perquè considerem que no hi ha infants de primera i de segona. Hi ha nens que només tindran aquesta joguina en tot l’any”.

L’organització ha agraït, amb un diploma i un petit obsequi, la col·laboració desinteressada de Carme Bea (Espai Dansa) i Blai López (Escola 113 Dansa), així com a Montserrat Artiaga, artífex de la xocolata desfeta.

Es poden seguir fent donacions de joguines a l’Oficina de Creu Roja (c/Sant Llorenç d’Hortons, 5), de dilluns a divendres. També davant la botiga Juguetto, els dimecres als matins, i a la botiga Titus kids de la rambla de les Bòbiles, els dissabtes al matí.