Unes 600 persones gaudeixen del Concert de Sant Esteve i Els Pastorets el cap de setmana

542

Èxit de públic a les propostes de La Màgia del Nadal programades per aquest primer cap de setmana de festes. El Concert de Sant Esteve, que la Coral Ars Nova va oferir dissabte 26 de desembre, va omplir les butaques de l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Les dues funcions d’Els Pastorets, el 26 i 27 de desembre, també van registrar un bon aforament a El Foment.

Gairebé 300 persones van assistir al Concert de Sant Esteve de la Coral Ars Nova al Centre Cultural, segons ha confirmat la regidora de Joventut, Cristina Dalmau, qui ha destacat la consolidació de la cita i la bona acollida per part del públic martorellenc. Un recital on les nadales autòctones i internacional van ser protagonistes. “El concert es va dividir en dues parts. A la primera, la coral infantil va interpretar la Cantata de Nadal, basada en conte clàssic d’Els Pastorets. A la segona, el cor adult va oferir una sèrie de nadales catalanes i d’arreu”, ha explicat.

Els dies 26 i 27 de desembre, el Foment Parroquial de Cultura va acollir les dues primeres representacions d’Els Pastorets, amb la presència de prop de 200 persones per funció. “El Pastorets de Betlem o les figuretes del pessebre de Jordi Canigó és la versió triada per aquests any, sota la direcció de Jordi Mas. Uns pastorets clàssics, però que afegeixen un personatge femení, l’esca del pecat, que en una de les escenes es casa amb Satanàs”, ha dit la regidora. El dia 1 de gener (18.30h) i 3 de gener (12.00h) serà el torn d’Els Pastufets, dirigits per l’Olga Folqué.

Leipzig Ensemble a Santa Maria

Malgrat no incloure’s dins la programació de La Màgia del Nadal, aquest diumenge la parròquia de Santa Maria va organitzar el concert gratuït del conjunt Leipzig Ensemble, el repertori del qual va consistir en obres de Johann Sebastian Bach i Georg Friedrich Haendel, grans estàndars de la música barroca.La formació compta amb la soprano martorellenca, Carme Miró, el trompeta Natxo Jiménez, Anna Sánchez a la flauta travessera, Alba Hinojosa al violí, Muntsa Sitjà al violoncel i Eduard Vila i Perarnau a l’orgue.

La iniciativa sorgeix de l’experiència viscuda a centre Europa, on la música litúrgica dels grans compositors com Bach, Haendel i Mozart conserven el seu espai original en les celebracions de les esglésies tant protestants com catòliques. Leipzig és, a més, la ciutat on Bach va desenvolupar tota la seva tasca de la música litúrgica a la Thomas Kirche, fet que va decidir-los a posar aquest nom al grup.

Leipzig Ensemble apropa aquest tresor musical de centre Europa també a les esglésies de casa nostra i associa la música a les celebracions tradicionals que defineixen la nostra cultura. Els components proposen establir un cicle de concerts que puguin anar acompanyant les diferents festivitats al llarg de l’any.

Trucs de màgia i il·lusionisme al Centre Cultural

La regidora Cristina Dalmau ha recordat que els espectacles pròpiament de màgia, inclosos dins la programació de La Màgia del Nadal, arrenquen aquest dilluns al Centre Cultural amb Artimanya del Mag Marín, a les 18.30h. La companyia Minimúsics representarà Petits prínceps, dimarts a les 18.30h. El 30 de desembre a les 18.30h, hi actuarà Charlies Mag, i el 2 de gener, a la mateixa hora, serà el torn de Sermag amb l’espectacle Somnis.

Les entrades a taquilla una hora abans de l’espectacle costen 4 euros. Venda anticipada d’entrades a 3 euros a les Oficines d’Atenció a l’Usuari del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM). Entrada gratuïta pels menors de 12 anys.

Cultura popular i tradicions

Demà a les 17.00h, la cultura popular de Martorell farà balls i demostracions a la plaça de Les Cultures. Hi participarà la Colla Gegantera,Capgrossos, Diables i Drac, Bastoners, Secció Sardanista de Martorell. A més, es lliuraran els premis del II Concurs Thao Foto de Martorell.

El 31 de desembre, Martorell acomiadarà l’any amb la presència de l’home dels nassos, d’11.00 a 13.00h a la zona comercial de Les Bòbiles. El recinte de Ca n’Oliveras acollirà, un any més, la Festa de Cap d’Any, a 10 euros l’entrada més consumició. Les entrades anticipades es poden adquirir a partir de dilluns a les Oficines d’Atenció a l’Usuari del PMSAPM.