Vira Brands inaugura nova línia de producció i amplia la seva seu a Martorell

3460
Inauguració de l'ampliació de Vira Brands
Inauguració de l'ampliació de Vira Brands

L’empresa Vira Brands, fundada com a pastisseria el 1904 i amb seu a Martorell, ha inaugurat aquest matí la seva nova línia de producció i l’ampliació de la fàbrica. Les instal·lacions de l’empresa superen els 8.000m2. A l’acte hi han assistit, a més dels propietaris i l’equip directiu de l’empresa, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i personalitats de l’àmbit empresarial i del sector, com el pastisser Christian Escribà.

Vira Brands continua creixent i expandint-se internacionalment. Per poder donar resposta a les demandes dels clients i als nous projectes empresarials, l’empresa ha inaugurat avui la seva nova línia de producció, que elabora els productes Vira Confectionery. Es tracta de productes “impuls” fets de xocolata, de petit format i formes i empaquetatges molt visuals, com ara paraigües, piruletes, ous o calendaris d’advent, entre d’altres.

Els assistents han pogut conèixer de primera mà tant l’ampliació com la remodelació de la fàbrica i han fet un recorregut per les instal·lacions. Per Marc Ramon, director general de Vira Brands, “la remodelació i l’ampliació eren necessàries per donar resposta a la creixent demanda de productes i per tirar endavant la fabricació de productes que elaborem tot l’any, a banda dels estacionals”. Per això, “hem pensat que era un bon moment per fer un acte senzill però sentit per agrair i fer partícips del nostre creixement aquelles persones i institucions, com l’Ajuntament de Martorell, que ens han donat suport” i també a “tot l’equip de Vira Brands”. Ramon ha volgut tenir un record per “totes les generacions de la família que han fet créixer l’empresa”.

Marc Ramon, director general de Vira Brands

Christian Escribà, amb qui Vira Brands manté una excel·lent relació i que no s’ha volgut perdre la inauguració ha destacat “l’estima amb la casa Vira i la família Ramon” i s’ha mostrat “fascinat” per la maquinària i les possibilitats que aquesta ofereix. El pastisser ha recordat col·laboracions entre ambdues empreses, com ara l’elaboració “d’un elefant i una girafa a mida real que van viatjar fins a Singapur”. Per Escribà, col·laborar amb Vira permet treballar “en grans quantitats amb un alt nivell de qualitat” i ha afirmat que, “en aquesta relació professional, el factor humà és importantíssim”.

Christian Escribà, pastisser

De la seva banda, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, s’ha mostrat “orgullós de tenir una empresa al municipi que fa d’ambaixadora al món, amb productes de molta qualitat, però que sempre ha mantingut el contacte amb la realitat local”. “Els Ramon sempre han estat persones arrelades a Martorell i el seu èxit és fruit de l’esforç i el treball rigorós”, ha conclòs. Marc Ramon i l’alcalde de Martorell han descobert la placa commemorativa “a la manera Vira”; és a dir, trencant un ou de xocolata de 10kg.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Vira Brands, una empresa amb història

Fundada el 1904 com a pastisseria, ràpidament es va orientar al mercat a l’engròs. Ja als anys 40, la segona generació de la família Ramon va impulsar el creixement per arribar a tot l’estat espanyol i la tercera, ja als anys 70, va desenvolupar la gama dels productes tradicionals, que va a començar a distribuir en les incipients primeres cadenes de supermercats. A partir de l’any 2000, la quarta generació dels Ramon, formada per Marc Ramon, director general; Adela Ramon, a I+D i màrqueting; i Francisco Ramon, com a director de fàbrica, incorporen noves idees i inicien el procés d’internacionalització.

Als productes de pastisseria s’hi incorporen amb força la confiteria (xocolates d’alta qualitat i productes gourmet) i la distribució de productes semielaborats per a professionals. Tot plegat els suposa l’accés als grans mercats i una important expansió internacional. Vira Brands, amb un centenar de treballadors, i que exporta a més de 25 països, fabrica productes amb marca pròpia i per encàrrec de grans marques, així com per cadenes de gran consum. La seva facturació va arribar l’any 2017 als 14M€.

La família Ramon creu fermament en la millora contínua, en l’eficiència, en el respecte mediambiental i el compromís amb l’entorn, per la qual cosa inverteix anualment en les seves instal·lacions -1,8M€ l’any 2017-. Així mateix, ha assolit l’excel·lència mitjançant les certificacions de qualitat de la indústria alimentària IFS, UTZ i RSPO; i treballa amb productes 100% naturals, a més de fabricar productes sense gluten específics per a celíacs.