Volkswagen garanteix les inversions de 3.300 milions a la planta de Seat a Martorell

642
SEAT
SEAT

Volkswagen garanteix les inversions de 3.300 milions previstes pel grup per als pròxims 5 anys a Martorell. Així ha transcendit de la mesa de seguiment creada per l’escàndol Dieselgate, que pretén vetllar per les inversions anunciades. La trobada s’ha fet a la seu del Ministeri d’Indústria.

El vicepresident del grup Volkswagen a Espanya, Ramón Paredes, ha apuntat que la companyia garanteix totalment aquesta inversió prevista entre 2015 i 2019. Amb tot, tan la Generalitat com el Comitè d’Empresa han demanat concrecions a la companyia, tan pel que fa al detall de les inversions per poder preparar les ajudes complementàries, en el cas de la Generalitat, com pel que fa als plans de futur més enllà del 2019, per part dels sindicats.

Així, el president del Comitè d’Empresa de Seat, Matías Carnero, ha assegurat que les inversions no estan garantides a llarg termini. “Sembla que entre les administracions i l’empresa s’estan esperant a veure qui és el que posa al final les ajudes sobre la taula i això pot entorpir les futures reunions”, ha dit.

Segons Carnero, Volkswagen ja garanteix les línies per al model Ibiza, León o el SUV, però no altres models com per exemple el Q3, l’A1 i els suburbans que podrien venir a Seat Martorell. “Això ens preocupa perquè és la gran incertesa i hi ha molta opacitat i manca d’informació”, ha assegurat.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha dit que “és una excel·lent notícia perquè aquestes inversions suposaran més ocupació; un lloc de treball a Seat és un multiplicador a la indústria auxiliar i de components. Pels anys que vindran, pot ser un generador d’ocupació important que ens fa molta falta”.