Volkswagen invertirà 3.300 milions els propers cinc anys a la planta de Seat a Martorell

554

El Grup Volkswagen invertirà 3.300 milions d’euros a la planta de Seat a Martorell durant els propers cinc anys, part d’aquesta inversió es destinarà a desenvolupar quatre nous models de la marca en els dos anys següents. Així ho ha anunciat el president de Seat, Jürgen Stackmann, durant la celebració dels 40 anys del Centre Tècnic, al qual ha assistit el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Mariano Rajoy ha visitat la fàbrica de Martorell a tres dies de l’inici de la campanya electoral catalana, en un acte al qual no hi han assistit ni els alcaldes de la zona ni cap representant de la Generalitat de Catalunya. El president del govern espanyol ha destacat l’aposta de Seat i ha tornat a reivindicar un canvi de cicle econòmic que només “la incertesa política” pot fer canviar de tendència.

40 anys del Centre Tècnic
En el Centre Tècnic d’Automobilística de Seat, actualment, hi treballa una plantilla de 900 enginyers tècnics especialitzats, que a finals d’any s’incrementarà fins arribar a prop del miler. En aquest centre Tècnic s’hi han desenvolupat els models més icònics de la companyia, com el León, l’Ibiza, el Toledo, l’Alhambra, el Màlaga, el Marbella, el Còrdova, l’Altea o l’Arosa, entre d’altres. Tots ells, gràcies al Centre Tècnic, van seguir una línia de desenvolupament comú que atorga als models de la marca un caràcter i unes formes pròpies.

Protestes dels treballadors de Solvay
Els treballadors d’Inovyn Solvay han aprofitat la visita de Mariano Rajoy a Seat per concentrar-se i mostrar el seu rebuig per la decisió del Ministeri d’Indústria d’excloure la química de la subhasta elèctrica del 2016. La decisió posa en perill 500 llocs de treball directes i 2.000 indirectes.

Els treballadors de l’empresa química es concentraran aquesta tarda, a partir de les 18.30h, davant la delegació del Govern a Barcelona. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i alguns regidors de l’Ajuntament de Martorell hi seran presents per donar suport a la plantilla en les seves mobilitzacions.