Ilias Akhomach enceta la pretemporada del Barça contra la UE Olot

1179
Ilias Akhomach (imatge: Aniol Resclosa - Diari de Girona))

El martorellenc Ilias Akhomach, que està fent la pretemporada amb el primer equip del Futbol Club Barcelona, va jugar el primer amistós del conjunt blaugrana al camp de la UE Olot el dimecres passat (1-1). El jove atacant va disputar els primers 45 minuts de l’enfrontament. Ilias, encara d’edat juvenil, està treballant aquests dies colze a colze amb Eric Garcia, ja consolidat a l’equip de Xavi Hernández.

En el duel de dimecres a l’Estadi Municipal d’Olot, Ilias va sortir d’inici i va ocupar l’extrem dret, compartint trident d’atac amb Abde i Aubameyang. Al descans, de la mateixa manera que gran part dels jugadors titulars, Ilias va ser substituït. Eric Garcia, en canvi, no va entrar a la convocatòria perquè havia començat a entrenar dos dies abans.

El desplaçament a la Garrotxa va suposar el primer compromís de la pretemporada del Barça. Els de Xavi Hernández es van avançar en el marcador mitjançant Aubameyang al minut 28 i els olotins van empatar just abans del descans amb un gol de penal d’Eloi Amagat. L’1-1 es va mantenir fins al xiulet final.

Dos martorellencs al primer equip

La participació d’Ilias Akhomach en la pretemporada blaugrana provoca que a hores d’ara hi hagi dos martorellencs en dinàmica del primer equip. L’atacant coincideix amb Eric Garcia, que complirà el seu segon curs al Camp Nou. El defensa es va incorporar als entrenaments aquesta setmana, ja que tenia permís per allargar el descans després d’haver jugat la Nations League amb la selecció espanyola.

En la temporada del debut amb el primer equip, Garcia ha disputat 36 partits (26 de lliga, 4 de Champions, 5 d’Europa League i 1 de Copa del Rei). Ilias, de la seva banda, aquest curs ha estat a cavall del juvenil A –amb qui ha guanyat la  lliga i la Copa de Campions- i del filial (ha participat en 15 enfrontaments a 1a RFEF). Tot i això, també va estrenar-se amb el conjunt de Xavi el 20 de novembre contra l’Espanyol en jornada de lliga. Va jugar, també, contra el Mallorca en competició domèstica i davant el Linares a la Copa. La propera temporada, el martorellenc continuarà amb edat juvenil (de tercer any), però tot apunta que tindrà opcions d’agafar més protagonisme al Barça Atlètic i també lluitarà per gaudir d’oportunitats al primer equip.