L’alcalde Xavier Fonollosa visita els casals d’estiu a les escoles de Martorell

1224
Casals estiu 2023

L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat de la regidora d’Igualtat, Infància i Adolescència, Belén Leiva, i de la regidora de Joventut, Raquel Sans, ha visitat aquest matí els casals d’estiu que organitza el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM). Les activitats van iniciar-se el 26 de juny i s’allargaran fins al 28 de juliol.

Uns 600 nens i joves participen enguany dels casals per a infants i joves. Espais actius de diversió a l’aire lliure, per moure cos i ment, i fer nous amics en un context lúdic d’aprenentatge comunitari. De 3 a 12 anys, estan gaudint del programa ‘L’Estiu a l’Escola‘, els adolescents que han cursat 1r i 2n de l’ESO participen a ‘El teu estiu’, i els que han cursat 3r i 4t del ‘Club Esport i Lleure‘.

“Els nens i nenes estan jugant i aprenent als patis de les escoles, però d’una manera diferent a com ho fan durant l’any. Sempre m’agrada visitar els espais on fem els casals, parlar amb els nens i nenes una estona i preguntar-los si els hi agrada, si en gaudeixen, i sempre em diuen que sí”, ha dit Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Hem vist un grup que estava treballant diferents aspectes de Martorell per veure quin nivell de coneixença en tenen. Intentem que estiguin en un espai de lleure, però que els transmetin valors i treballin diferents aspectes. Els infants necessiten moure’s, socialitzar i no perdre aquest vincle”, ha afegit la regidora Leiva.

Belén Lieva, regidora Infància i Adolescència

Enguany, s’ha programat ‘L’Estiu a l’Escola’, una activitat lúdica i esportiva als centres educatius per a infants de 3 a 12 anys. Es duu a terme de dilluns a divendres en horari, de 9.00 a 13.00h i de 15.00 a 17.00h, a les escoles Juan Ramon Jiménez, Vicente Aleixandre, José Echegaray, Els Convents, Mercè Rodoreda i Lola Anglada.

La novetat s’adreça als alumnes que aquest curs han fet 5è i 6è de Primària. S’ha dissenyat un programa diferenciat i específicament creat amb contingut ajustat a la seva edat, afavorint una major implicació i cooperació entre ells.

Per tal de facilitar el desenvolupament d’aquests itineraris personalitzats, tots els participants d’aquesta franja d’edat realitzen l’activitat en un únic centre educatiu, que és l’Escola José Echegaray.

Els continguts d’aquesta nova edició de l’estiu a l’escola s’han generat a partir de quatre blocs: el joc com a eina de cohesió, la vida activa i els hàbits saludables, l’entorn com una oportunitat per connectar-nos, i la convivència per generar un espai compartit. En base a aquests pilars, els continguts d’interès s’adaptaran a les necessitats i habilitats de cadascuna de les franges d’edat de cada grup.

El PMSAPM també està oferint enguany una nova carta de serveis d’activitats d’estiu per a alumnes de Secundària. ‘El teu estiu’ és una proposta adreçada a nois i noies nascuts el 2009 i el 2010. Dins del projecte ‘Connecta’t amb l’entorn’, aquesta activitat vol contribuir a generar un vincle positiu entre els adolescents i el seu entorn més proper – com els companys, la família, l’institut, el barri i el municipi – descobrint totes les possibilitats del mateix i fent-ho mitjançant una proposta d’activitats esportives, culturals i de lleure. Les activitats es fan de dilluns a divendres, de 9.00 a 13.00h.

Per als nois i noies nascuts el 2007 i 2008 s’està fent el ‘Club Esport i Lleure’. Els participants dissenyen, creen i desenvolupen projectes d’oci i esport per a adolescents al municipi. Això implica la col·laboració amb altres joves de la comunitat i els ajuda a enfortir les seves habilitats socials i a establir relacions positives amb altres membres de la comunitat. L’activitat es duu a terme, de 10.00 a 13.00h, a l’Espai Jove Punt Nord.

L’ús de la metodologia de l’aprenentatge-servei també té altres avantatges per als participants. En primer lloc, els ajuda a connectar tot allò que han après durant el curs amb la seva vida quotidiana i la seva comunitat. Això fa que l’aprenentatge sigui més significatiu i que estiguin més motivats per aprendre.