Andrea Motis i Marco Mezquida fusionaran el seu talent al pont del Diable

616
Andrea Motis i Marco Mezquida

Andrea Motis (veu i trompeta) i Marco Mezquida (pianista) aterren dissabte 8 de juliol, a les 22.30h, al Festival PAS (Pont a les Arts Sonores) al pont del Diable. Fusió i talent, una aventura inèdita de dos grans artistes, una proposta apassionant de molta intensitat. Naturalitat, fluïdesa, sensibilitat i complicitat dalt de l’escenari. Una oportunitat inigualable de veure dos grans artistes junts i ser testimoni d’aquesta suma.

Són dos dels artistes més representatius de l’escena jazzística i de les músiques improvisades sorgits a l’Estat en els últims anys. Tots dos han aconseguit, en les seves respectives carreres, una notable projecció internacional, actuant habitualment en els festivals i sales més rellevants del món.

“Oferirem una selecció del repertori, que va des dels clàssics de jazz a la música brasilera. Composicions originals i una revisió personal de temes d’altres autors”. “Música força improvisada i eclèctica. Hi ha parts més íntimes, d’altres més emocionals, més intenses, més fluides, amb més virtuositat o més minimalistes”, explica Andrea Motis.

Andrea Motis, cantant i trompetista

Marco Mezquida afegeix que “som una formació molt íntima però alhora molt extravertida. Retem culte a moltes cançons que ens agraden. Un viatge preciós per les músiques que ens emocionen i que ens agradaria molt compartir amb el públic de Martorell. Una manera de mostrar-nos amb tota la capacitat instrumental, amb el saxo, la trompeta o la meravellosa veu de l’Andrea, i el meu piano com a instrument d’orquestra, ja que la seva sonoritat és molt variada”.

Marco Mezquida, pianista

“El pont del Diable és un lloc espectacular per fer concerts. Realment, tinc molts bons records de quan hi vaig actuar ara fa uns anys amb Chicuelo. M’han dit que només un altre artista i jo hem repetit dues vegades al PAS”. “Esperem que faci una nit preciosa, que el temps acompanyi i la gent s’animi perquè serà una vetllada única per a tota la gent de Martorell”, afegeix el pianista.

Marco Mezquida, pianista

“Som tots dos d’una generació relativament jove, però toquem jazz. Això fa que el públic acostumi a ser d’edat mitjana o gran, però també famílies amb nens o gent més jove per afinitat. Abastem forces tipus de públics, tot i que potser la gent gran està més acostumada a la música acústica i a aquest tipus de clima”, comenta Motis.

Andrea Motis, cantant i trompetista

La cantant i trompetista assegura que està “en un moment de transició”. “He estat girant molt amb el meu últim projecte Loopholes, jazz fusió amb funk i hip hop més electrònic”. Ara fa una pausa per gaudir de la maternitat i al febrer publicarà Febrero, “un acústic de música llatinoamericana amb formació de camerata de corda, vents i base rítmica de jazz que presentarem el 24 de novembre al Palau de la Música de Barcelona”.

De la seva banda, Mezquida afirma que està en un punt professional “molt bonic però alhora molt exigent”. Girant per molts escenaris, amb una agenda atapeïda que el durà al North Sea jazz Festival d’Holanda o al Festival de Jazz de Vitòria, amb repertoris molt diferents. A més, tornarà a presentar a Torroella el seu concert per a piano i orquestra amb l’Orquestra Simfònica del Vallès.