‘La tarda dels avis i àvies’ s’acomiada fins al proper curs amb una trobada a la Llar Pont d’Estels

522
Cloenda 'La tarda dels avis i àvies'

‘La tarda dels avis i àvies’ és un servei coordinat per les regidories d’Ensenyament i de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell. Durant el curs, avis i àvies comparteixen, una tarda a la setmana, una estona de joc amb els seus néts i netes, a banda de rebre assessorament sobre la criança dels infants. Aquesta tarda, s’ha fet l’acte de cloenda a la Llar d’Infants Pont d’Estels.

La regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, i la regidora de Gent Gran, Montserrat Salas, han assistit a l’acte de tancament del curs. També hi ha estat present la coordinadora de les llars d’infants municipals, Lídia Torras, i les dues educadores encarregades d’aquest servei, Susanna Rius i Núria Ros.

Adults i infants han gaudit d’un berenar i d’una estona de conversa emotiva. Se’ls hi ha lliurat el conte Sempre sereu avis i un diploma amb fotografies en senyal d’agraïment per la seva participació.

D’octubre a juny, ‘La tarda dels avis i àvies’ ha obert tots els dilluns, de 15.30 a 17.00h, a la Llar Pont d’Estels. El servei s’adreça a avis i àvies amb néts i netes escolaritzats a les llars municipals i també a usuaris de la Unitat de Gen Gran. Aquest any, hi han participat 10 adults i vuit menuts.

És un espai intergeneracional que dona suport oferint recursos socioeducatius i de contenció emocional als avis i àvies que s’ocupen de la criança dels seus néts i netes.

Hi comparteixen experiències, reben suport, parlen de temes relacionats amb l’alimentació, els límits, la salut i la relació entre generacions, la comunicació assertiva, les qüestions de seguretat i tots els temes que vulguin proposar. També es promouen activitats lúdiques entre les dues generacions per fiançar els vincles.

La regidora Soledad Rosende diu que “tots són beneficis” perquè és un punt de trobada “per debatre, parlar, jugar, compartir incerteses, resoldre dubtes i estimar-se. Trobar aquest espai dins de les llars d’infants i coordinat per les seves professionals és meravellós”. “La voluntat és continuar el curs vinent. Aprofito per dir als avis i àvies que s’hi apuntin per sentir aquest acompanyament en la criança dels infants”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

La coordinadora de les llars d’infants municipals, Lídia Torras, apunta que participant “comparteixen la vivència de ser avis i àvies amb persones que estan passant el mateix. Actualment, els avis tenen un paper molt important en la criança dels seus néts, perquè els pares estan treballant. Alhora, és un suport per a ells, per deixar anar tot els que els passa i també per fer amistat amb altres avis. Es crea un vincle molt bonic”.

Lídia Torras, coordinadora llars infants

A més, una tarda al mes es convida els avis i àvies a una sessió formativa a càrrec del tècnic de Gent Gran, Alfred Rivera, per parlar de temes relacionats amb la vellesa, i es convida a algun ponent per parlar d’altres temes més específics.

“Aquest projecte va començar el curs 2017-18, impulsat per la Fundació Arae i subvencionat per la Fundació La Caixa. L’any 2020, es va aturar a causa de la pandèmia i es va reprendre el curs passat, però ja totalment gestionat per l’Ajuntament de Martorell”, afegeix Torras. “Vam decidir que era un projecte molt bonic que no volíem deixar perdre i vam entomar-lo des de les regidories d’Ensenyament i Gent Gran”.

Lídia Torras, coordinadora llars infants

Per tal de garantir el millor desenvolupament de l’espai, les places estan limitades perquè assisteixin un màxim de 10 famílies simultàniament. Per formalitzar les inscripcions per al proper curs cal adreçar-se a la directora de la llar on està matriculat l’infant.