Final de curs del Taller de Pintura i Manualitats a Can Cases, homenatge pòstum a Isabel Zarco

525

L’Associació de Veïns de Can Cases ha celebrat aquest dilluns el final de curs del Taller de Pintura i Manualitats al seu local social exposant les creacions que n’han fet els participants. Durant l’acte, s’ha penjat un quadre commemoratiu en record de l’ex secretària de l’entitat veïnal, Isabel Zarco, que va morir fa uns mesos. En memòria seva, el taller rebrà el seu nom a partir de setembre.

Rosana Canales i Zarco, filla d’Isabel Zarco, ha col·locat a la paret el quadre commemoratiu que rebateja el Taller amb el nom de la seva mare. Ho ha fet acompanyada del president de l’associació veïnal, Juan José Pérez, de prop d’una cinquantena de persones i dels regidors de l’Ajuntament de Martorell Àngels Soria, Remedios Márquez i Javier González.

“La Isabel Zarco va ser una dona meravellosa que va treballar moltíssim pel barri, que va participar en aquests tallers de manualitats i de pintura i que va ser una amiga”, destacava Pérez amb emoció.

Juan José Pérez, president de l'AV Can Cases

L’exposició la composen més d’un centenar de creacions -majoritàriament quadres, fets amb les tècniques de l’aquarel·la, l’acrílic, l’oli o llapis, i altres manualitats que segueixen les mateixes tècniques-. Hi han participat 21 persones, que s’han trobat cada dilluns de 17.00 a 19.00h al local.

“Ho passem molt bé. Més que un taller som un grup d’amics que ens agrada la pintura i el resultat ja el veieu! Estic molt satisfeta de com venen i com se’n van, i continuen any rere any”, comenta la coordinadora del Taller, Susy Santolaria.

Susy Santolaria, coordinadora del Taller de Manualitats
Expo final de curs Can Cases. La professora Susy Santolaria

Santolaria coordina el Taller de Pintura i Manualitats de l’AV de Can Cases des de 2018. Pinta des de ben petita: “Quan tenia 7 anys ja m’agradava dibuixar i pintar i ja em van regalar els primers olis a la Primera Comunió”, explica. Amb 13 anys, els seus pares la van apuntar a una acadèmia al Poble Nou, però les necessitats laborals la van obligar a deixar-la poc després. Tot i així, mai ha deixat de pintar, perquè confessa que és “la meva passió”.

Bona mostra d’això és que les dues hores setmanals del Taller, que com diu “se’ns passen volant”. Dona llibertat a cada alumne “a fer el que vulgui, no s’apliquen les mateixes pautes per a tothom” i destaca en positiu que “abans no hi havia senyors apuntats i ara ja en tenim dos!”.

Susy Santolaria, coordinadora del Taller de Manualitats

El Taller és una activitat que ajuda a cohesionar el barri. “Som un barri que, com altres de Martorell, és una mica dormitori: molt gent ve a dormir i marxa, i fan activitats fora”. per tant, amb activitats d’aquest tipus, “intentem fomentar el sentiment de germanor i que les persones que formem el barri ens coneguem entre nosaltres”.

Juan José Pérez, president de l'AV Can Cases

L’exposició és una de les principals activitats que organitza l’Associació de Veïns, que enguany està celebrant el seu 25è aniversari.