Martorell fa costat l’Aturada de País amb una jornada familiar i reivindicativa

2415
Actes de suport Aturada General 3-O
Actes de suport Aturada General 3-O

La plaça de la Vila plena a vessar en protesta per les agressions policials durant l’1 d’octubre. Martorell es va afegir a l’Aturada de País amb una jornada familiar i, alhora, reivindicativa. Van ser prop d’un miler els martorellencs que van sumar-se a la convocatòria en contra la repressió policial. Al migdia, es va pintar un mural a favor de la democràcia, amb les paraules ‘Pau’ i ‘Llibertat’. A la tarda, es va fer una concentració dels Capgrossos i Gegants, lectura de poemes i diverses intervencions musicals per condemnar els fets de l’1-O.

El martorellenc Ramon Benavente va llegir el manifest de la Taula per la Democràcia, firmat per 60 entitats per tal de condemnar la violència, apostar pel diàleg polític i exigir la retirada dels cossos de seguretat de Catalunya.

“La ciutadania ha rebutjat la violència exercida pels cossos de seguretat de l’estat durant el referèndum del dia 1 d’octubre i ha denunciat la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques, pacíficament però amb fermesa”, dicatava el manifest.

El text condemnava “enèrgicament la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’estat per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre. Les actuacions policials per desallotjar violentament els milers de persones que s’han aplegat en els col·legis de Catalunya i per requisar el material per a la votació són absolutament inadmissibles i són una violació de drets civils i polítics i de la convivència de la societat catalana amb de 900 persones ferides”.

El manifest també va incidir en “la solidaritat i l’afecte a totes les persones ferides i desitja que es recuperin ben aviat, alhora que considerem que aquests fets mereixien una resposta contundent i per això hem parat el país i exigim la immediata retirada dels cossos policials estatals”.

Així mateix es va fer una crida “al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, a la defensa d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l’autoritarisme, el respecte i no la intolerància. La unitat és la millor defensa de la democràcia”.

Manifest Taula per la Democràcia

L’Aturada de País, visible en el petit comerç i els serveis públics

L’Ajuntament de Martorell i el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell es va sumar a l’aturada i va garantir en condicions mínimes el funcionament de les llars d’infants municipals que van obrir amb un terç del personal educador. Així mateix, es van ajornar tots els actes organitzats per l’Ajuntament i el seu Patronat. Els diferents clubs esportius van suspendre els entrenaments davant de la impossibilitat de garantir l’obertura de les instal·lacions. La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell també es va adherir a l’Aturada de País. El centre hospitalari va garantir els serveis essencials amb l’aplicació dels serveis mínims. Els botiguers de la Vila van tancar i alguns comerços del Nou Martorell també s’hi van afegir.