La 7a edició del Vimart augmenta la seva oferta de cellers i gastronomia

1767

El Vimart, acte central de les Festes del Roser, arriba enguany a la seva 7a edició, amb un augment de cellers i restauració respecte els passats anys. La cita tindrà lloc a la plaça de l’Església el proper dissabte, 7 d’octubre, des de les 18.00h fins ja entrada la matinada.

Hi haurà un total de 20 cellers i 9 parades gastronòmiques, de diferents comerços locals, per tastar i degustar les diferents ofertes de vins, caves, tapes i postres. L’ampliació de l’espai on se celebrarà aquest 7è Vimart ha permès una major oferta de vins i propostes gastronòmiques.

En aquesta ocasió, a més de la plaça de l’Església i el Fossar de l’Església, es podran trobar estands als carrers dels voltants com al passatge de Cal Picarol, el carrer de l’Aigua o els jardins de l’Enrajolada, indret on aquest any tindrà lloc la sisena edició del Vi, moda i estilisme, la també ja tradicional desfilada de moda acompanyada d’un tast de diferents vins.

En Xavi Zamarra, responsable organitzador del Vimart, basa l’èxit del mateix en l’interès i la curiositat dels assistents al voltant del món dels vins i els caves. “Des del primer any la gent ho ha entomat amb moltes ganes. La gent s’interessa pels vins i vol saber-ne més”

Cada edició, el Vimart centra la seva activitat en una denominació d’origen concreta i enguany la protagonista serà la DO Catalunya. “És una denominació d’origen molt forta, que des de fa molts anys està impulsant totes aquelles varietats autòctones que s’havien perdut i també vins i caves d’altres territoris que no estaven inclosos dins de cap denominació d’origen”.

Més enllà de l’acte central que suposa el Vimart, la Festa del Roser compta amb altres activitats també relacionades amb el món vitícola, pensades per grups més reduïts de persones i que aprofundeixen més, els anomenats Racons del Vimart. Des del passat cap de setmana s’han celebrat diversos tasts per a totes les edats on el raïm i el vi han estat els protagonistes. “És fantàstic veure com, a banda del Vimart, la gent també participa entre setmana a aquestes activitats un punt més educatives i que ajuden a aprendre la teoria del vi.”