L’Hospital de Martorell, immers en les activitats de la Setmana de la Lactància Materna

1239

L’Hospital Sant Joan de Déu celebra aquests dies la Setmana Mundial de la Lactància Materna amb un seguit d’actes a Martorell i poblacions de l’entorn. Tallers de ioga, pilates, massatge i ball amb nadons, xerrades i presentacions culminaran el dissabte 7 d’octubre amb la cloenda a l’auditori del Centre Cultural. Una setmana que vol donar a conèixer a les mares els beneficis de la lactància materna per al nadó.

Sostenint la lactància materna units és l’eslògan escollit pel centre hospitalari, que rep el suport de l’Institut Català de la Salut i dels ajuntaments de Martorell, Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Gelida i Abrera. “Treballem per a que les mares coneguin com funciona la lactància materna i els seus beneficis, per col·laborar en xarxa amb les entitats del poble i per fer un treball de conjunt” explica la llevadora de l’Hospital, Montserrat Batlle.

Actes previstos a Martorell

Dilluns 2 d’octubre ha engegat la Setmana a Martorell amb una doble sessió de ioga per a nadons a la Biblioteca. Per aquest dimarts han quedat suspeses per l’aturada general la sessió de música per a nadons i la xerrada per a pares sobre com educar en igualtat. Dimecres, a les 16.30h, hi haurà pilates per a nadons (places limitades, al mail smlm@hmartorell.es) a El Cercle, espai situat a la plaça Santa Anna de la nostra població, i divendres es celebrarà una sessió de massatge infantil a la Llar d’Infants Les Torretes (17.00h).

Finalment, el dissabte (11.30h) arribarà el comiat de la Setmana a l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural amb la xerrada titulada Son i lactància materna. A càrrec de Rosa Maria Jové Montanyola, psicòloga, historiadora i autora del llibre Dormir sense llàgrimes, la criança feliç. Ni rabietes ni conflictes i 365 idees per una criança feliç. Tot seguit es farà el lliurament dels premis del III Concurs de Fotografia, per al que Batlle ha destacat que “hi ha hagut molta participació i la qualitat de les fotografies ha estat molt bona”. Es podran veure fins al 13 d’octubre a l’entrada de l’Hospital.

Montserrat Batlle explica per què és tan beneficiosa la lactància materna i el servei que es dona des de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell en la següent entrevista.