El Pla Educatiu d’Entorn de Martorell aposta per la cohesió social i l’èxit educatiu

1343

La sala de plens de l’Ajuntament de Martorell ha estat aquest dijous l’escenari de la presentació del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de Martorell i de la constitució de la comissió operativa que vetllarà pel seu desenvolupament. Fruit d’un conveni signat entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Martorell, el PEE persegueix l’èxit educatiu i la cohesió social de tot l’alumnat.

A l’acte hi ha assistit l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; la regidora d’Ensenyament, Núria Canal; el coordinador general de l’Ajuntament, Rodrigo Alaminos; el director del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), Valentí Santos; la coordinadora d’Ensenyament Marien Fuertes; els directors de les vuit escoles i els tres instituts del municipi, l’inspector Toni Merí i Cristina Sanz, representant del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

La regidora d’Ensenyament, Núria Canal, ha definit el PEE com “una oportunitat per poder treballar tota la comunitat educativa (professors, consells escolars, associacions de mares i pares, famílies, nens i nenes) per aconseguir l’èxit educatiu, treballant les actituds i les aptituds, perquè cada nen i cada nena assoleixi les seves competències diferencials”.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha destacat la voluntat de l’Ajuntament de Martorell d’estar al costat de la comunitat educativa per garantir una educació de qualitat que faci possible l’èxit educatiu de tots els nens i nenes de Martorell. En aquest sentit, Fonollosa ha proposat que la comissió institucional que ell presideix i la comissió operativa formada aquest dijous es trobin almenys cada sis mesos “per veure què estem fent bé i en què cal millorar” perquè “aquesta iniciativa és important i hem d’estar-hi a sobre”.

Amb l’objectiu de vetllar pel correcte desenvolupament del Pla, s’ha creat una comissió operativa que estarà formada per Marien Fuertes, Montse Horcas i Carles Aymat, per part de l’Ajuntament, i per Ismael Calvet, Cristina Dalmau i Jordi Díaz, per part d’Ensenyament.

Els PEE són fruit de la cooperació entre el Departament d’Ensenyament i els municipis i tenen per objectiu l’èxit educatiu de tot l’alumnat i la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.

A més, els PEE pretenen influenciar també els àmbits familiar, buscant la implicació de les famílies en el procés educatiu; l’educació formal, establint ponts entre els diferents centres; l’educació no formal o activitats fora d’horari lectiu (culturals, esportives o associatives); i l’educació informal, que té lloc per exemple a internet.