Canviaran els criteris per accedir a una parada al mercat no sedentari del barri de Buenos Aires

1145

La concessió de noves parades del mercat no sedentari dels dissabtes, a l’avinguda de Fèlix Duran i Canyameres del barri de Buenos Aires, canviarà criteris i prioritzarà les persones en atur de Martorell i dels voltants, que hagin fet cursos formatius. Així s’aplicarà properament en els barems de puntuació, sempre que hi hagi places vacants. La modificació s’ajusta a un decret de la Generalitat de Catalunya que pretén modernitzar els mercats no sedentaris del país.

Amb l’aplicació de la nova ordenança reguladora de l’activitat de venda no sedentària en mercats de marxants a Martorell, el criteri que més puntuarà per a l’adquisició d’una parada vacant, a partir d’ara, serà que el sol·licitant es trobi en situació d’atur (30 punts del total màxim de 110 als quals s’opta). El seguiran com a criteris prioritaris el fet de viure a Martorell o voltants i haver fet algun curs formatiu al Molí Empresa, amb 20 punts cadascun.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, ha justificat aquesta canvis assegurant que “cal prioritzar el col·lectiu d’aturats abans que persones que ja tinguin feina. Hem cregut important incrementar la puntuació en el fet de viure a Martorell o voltants, i haver participat en algun dels molts cursos de formació que el Centre de Promoció Econòmica ofereix a la ciutadania a través del Molí Empresa”. Amat ha comentat que en l’elaboració dels nous criteris “ens hem reunit per escoltar i valorar les opinions dels paradistes, i també hem establert un diàleg amb els partits polítics municipals”.

Modernitzar i adaptar els mercats als nous temps
El regidor ha explicat que “aquests canvis responen a una adaptació de l’ordenança en vigor des de fa uns quants anys a Martorell, i que reclama la Generalitat de Catalunya a tots els municipis per tal de modernitzar o actualitzar –com és el nostre cas- i posar al dia la regulació als mercats no sedentaris com aquest”. Dilluns, en el Ple Municipal, es va donar el primer pas per a la seva implantació amb l’aprovació inicial, a la que hi van donar llum verda els grups de CDC, ERC, PSC i PP i en el qual es va abstenir Movem Martorell.