L’Aula de Teatre obre matrícula i vol atraure alumnes de totes les edats

822
Aula de Teatre Martorell
Aula de Teatre Martorell

L’Aula de Teatre de Martorell ha obert matrícula del curs 2021-22. L’entitat oferirà un ensenyament evolutiu, segons franges d’edat des dels 3 anys als 20 i un grup d’adults, i preveu formar sis grups, que faran una sessió setmanal. Per matricular-se o demanar més informació, cal dirigir-se al web de l’Aula; al mail auladeteatredemartorell@gmail.com o als telèfons 93 775 54 81 i 602 46 62 68.

La seva coordinadora pedagògica, Alícia Zamora, explica que afronten el nou curs “amb molta energia i ganes de sumar-hi gent”. Destaca que “cada alumne té recursos per expressar i crear, i la nostra tasca és acompanyar-lo, potenciar els seus recursos i deixar-nos sorprendre”. L’objectiu és “promoure el desenvolupament de la creativitat i de la riquesa expressiva a partir de les diferents tècniques teatrals, combinant aprenentatge de qualitat amb l’atenció i l’enriquiment emocional, i que l’alumne s’obri al seu entorn social”.

Reproductor d'àudio
Alícia Zamora, coordinadora pedagògica de l'Aula de Teatre de Martorell

El primer grup és el dels Menuts -3 a 5 anys-. Planteja començar a treballar les emocions a través de joc i la música. “El treball psicomotriu del cos en relació amb l’espai i la potenciació de l’imaginari serà l’inici per descobrir el treball creatiu de cadascun”. La classe durarà 60 minuts, a escollir entre els divendres (17.15h) o els dissabtes (10.00h).

El Teatre Infantil -de 6 a 8 anys-, comença a treballar “la veu, la música i les diferents disciplines teatrals. Les sessions són lúdiques, creatives, i donen eines per desenvolupar l’imaginari, compartir-lo i fer una peça comuna”. Són classes de 75 minuts -divendres a les 18.15h o dissabtes a les 11.30h-. És el primer grup que farà dues mostres: una al desembre per La Marató de TV3, i l’altra al juny, de creació pròpia.

Reproductor d'àudio
Alícia Zamora, coordinadora pedagògica de l'Aula de Teatre de Martorell

El Teatre Juvenil -de 9 a 12 anys- “incorpora noves disciplines com el teatre d’objectes, ombres i nous elements per generar petites històries pròpies”. Té una durada d’hora i mitja els dijous (17.15h), i també fan dues representacions en idèntiques dates.

El de Joves -13 a 16- farà 90 minuts setmanals de formació musical i teatral -dijous, 17.15h- “treballant disciplines precedents i incorporant treballs de creació de personatges, de text teatral i de nous llenguatges teatrals: màscara, mim, clown o bufons. La novel·la i el cinema seran els eixos vertebradors dels projectes que presentin, en dues mostres”.

Reproductor d'àudio
Alícia Zamora, coordinadora pedagògica de l'Aula de Teatre de Martorell

El Laboratori de Creació -de 120 minuts, els dijous a les 19.00h-, consta d’un treball d’investigació al voltant d’un concepte definit per l’equip pedagògic, i la generació d’un espectacle propi elaborant la dramatúrgia d’una peça teatral i interpretant els rols escollits (actors, guionistes o directors) i fent un assaig d’una companyia de teatre.

Finalment, els Adults -més de 20 anys- són un grup d’iniciació que farà 120 minuts de classe els dijous a les 19.00h o els divendres a les 19.30h. L’objectiu serà desinhibir els participants a través d’un espai de joc i de tècniques, que es tancarà amb una mostra de final de curs basada en la creació pròpia.

Reproductor d'àudio
Alícia Zamora, coordinadora pedagògica de l'Aula de Teatre de Martorell

Altres propostes per obrir l’Aula a tot Martorell

A més d’aquesta formació reglada, l’Aula preveu altres activitats obertes a la població. Són cursos monogràfics “per a que s’hi apunti qui vulgui, i que estan especialitzats en tècniques com ara les titelles, el clown, la música, el show, etc. Intentarem que siguin dues propostes al llarg del curs, si la COVID-19 ens ho permet”, diu Zamora.

La coordinadora pedagògica recalca el paper “d’espai obert” de l’Aula, i que aquesta “obri uns dies l’any per oferir a famílies i amics petites activitats d’arts escèniques i teatre on hi puguin participar, i generar un espai creatiu els dissabtes al matí, amb caràcter trimestral”.