Presentat a l’Esplai de Buenos Aires el nou web d’informació i tràmits ‘La meva salut’

1148

Els professionals de l’Àrea Bàsica de Salut de Martorell, Jordi Ibáñez i Santi Calle, han explicat aquest dimecres a l’Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires el funcionament del nou portal del CatSalut lamevasalut.gencat.cat. Aquest web és un espai de consulta personal i intransferible de la salut, i de tot tipus de dades personals en aquest àmbit. La xerrada s’emmarca en el Cicle Educació en salut per a la gent gran dins les actuacions del Pla per a la Gent Gran de Martorell, que impulsa la Regidoria de Gent Gran i Salut.

El portal lamevasalut.gencat.cat és un novedós espai de consulta del Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya en el què cada persona pot disposar de la informació de la seva salut i la possibilitat de fer tràmits electrònics de forma segura i confidencial. Dóna accés a diversos serveis: les dades personals i de l’equip d’atenció primària, la informació clínica –diagnòstics, visites a urgències, analítiques, vacunes, etc-, el pla de medicació vigent, els controls de salut, l’accés a les adreces d’Internet que permeten fer tràmits i a l’e-consulta –manera de comunicar-se amb els professionals-, l’agenda personal de les visites, les proves pendents i les llistes d’espera, i fins i tot les voluntats anticipades.

Més comoditat per a l’usuari en informació i visites
El referent de gestió de l’ABS Martorell, Jordi Ibáñez, diu que “volem explicar-lo bé a la gent gran, a qui li pot costar una mica més d’accedir-hi. És important perquè “el portal els ofereix informacions que els poden estalviar visites al seu centre assistencial i té molts avantatges, com ara poder imprimir el programa de medicació, accedir als informes hospitalaris i als resultats d’analítiques abans de concertar cita al centre”.

Els únics requisits per accedir al portal i a tots els serveis de salut que oferta són “tenir més de 18 anys, una adreça de correu electrònic i un telèfon mòbil per rebre SMS”. A partir d’aquí, cal demanar un accés al Centre d’Atenció Primària (CAP) portant la targeta sanitària i el DNI, signar una sol·licitud d’accés i guardar el codi d’usuari que facilita el centre. Després, en rebre per correu electrònic amb un enllaç, cal registrar-se en un màxim de 4 dies, crear un codi personal d’accés i introduir-hi el codi pin rebut per SMS al mòbil. A partir d’aleshores, l’usuari estarà registrat i podrà accedir al portal.

La setmana vinent, xerrada a La Vila
L’administratiu Santi Calle explica que aquesta xerrada del cicle d’educació en salut per a la gent gran de Martorell, és “la primera que fem des de l’Àrea Bàsica de Salut als esplais de la gent gran, i els facilitem el tràmit de donar-se d’alta aquí mateix”. El proper dimecres 16 de març es repetirà l’experiència a l’Esplai de la Gent Gran de La Vila, a partir de les 18.00h.